Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Linnar Carlsson

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

  Never

Community Reputation

0 Neutral

About Linnar Carlsson

 • Rank
  Newcomer
 1. Jo, jag hoppas du har rätt. Jag har föreslagit ett fliksystem. I den ena fliken ligger Gutenberg i den andra Classic. Jag skrev till utvecklarna när Gutenberg kom att de inte skall låta inmatningsrutor vara osynliga som de var i början. Jobbigt att klicka sig runt för att hitta var man skall skriva. Nu när jag testade igen så är de synliga. Vet att fler klagat på det. Jag är programmerare i C och vet att det är ett nytt programmeringsmode att göra allt mycket ljust eller osynligt. Jag ser det i min nya mobiltelefon också. Alla synliga knappar är borta, nu får man gissa sig till var de finns och väckarklockans inställningar är så ljusa att jag måste tända upp och sätta på mig glasögonen för att kunna sätta den på ringning. Jag kallar det för ingenjörsmässig klåfingrighet. Den tydligaste, snyggaste och bästa formgivningen av knappar osv gjordes när Windows 3.x kom. Då var knappar och reglage riktiga knappar osv. Inmatningsrutor var designade tydligt med 3D-grafik. Allt det är borta nu, nu är det slätt, ljust och gömt. Det är det designmodet som smugit sig in till Wordpress utvecklare.
 2. Jo, jag hoppas du har rätt. Jag har föreslagit ett fliksystem. I den ena fliken ligger Gutenberg i den andra Classic. Jag skrev till utvecklarna när Gutenberg kom att de inte skall låta inmatningsrutor vara osynliga som de var i början. Jobbigt att klicka sig runt för att hitta var man skall skriva. Nu när jag testade igen så är de synliga. Vet att fler klagat på det. Jag är programmerare i C och vet att det är ett nytt programmeringsmode att göra allt mycket ljust eller osynligt. Jag ser det i min nya mobiltelefon också. Alla synliga knappar är borta, nu får man gissa sig till var de finns och väckarklockans inställningar är så ljusa att jag måste tända upp och sätta på mig glasögonen för att kunna sätta den på ringning. Jag kallar det för ingenjörsmässig klåfingrighet. Den tydligaste, snyggaste och bästa formgivningen av knappar osv gjordes när Windows 3.x kom. Då var knappar och reglage riktiga knappar osv. Inmatningsrutor var designade tydligt med 3D-grafik. Allt det är borta nu, nu är det slätt, ljust och gömt. Det är det designmodet som smugit sig in till Wordpress utvecklare.
 3. Jo, men det är ett misstag att byta till en editor bara några få procent har nytta av. De absolut flesta med Wordpress använder den nästan som en dagbok. Alltså lite text men ofta. Jag ger ut en nättidning och använder Wordpress. Jag sätter ett värde i snabbhet och enkelhet. Dvs allt skall synas så att man slipper leta efter det man behöver. I Gutenberg är det mesta gömt bakom ett plus osv. Jag har ingen som helst nytta av Gutenberg så vad jag skall göra efter år 2022 när man inte längre kan byta ut Gutenberg vet jag inte.
 4. Jo, men det är ett misstag att byta till en editor bara några få procent har nytta av. De absolut flesta med Wordpress använder den nästan som en dagbok. Alltså lite text men ofta. Jag ger ut en nättidning och använder Wordpress. Jag sätter ett värde i snabbhet och enkelhet. Dvs allt skall synas så att man slipper leta efter det man behöver. I Gutenberg är det mesta gömt bakom ett plus osv. Jag har ingen som helst nytta av Gutenberg så vad jag skall göra efter år 2022 när man inte längre kan byta ut Gutenberg vet jag inte.
 5. Den "gamla" editorn är fullständigt överlägsen Gutenberg. Det största problemet jag upplever med Gutenberg är att de gömt allt. Man ser inga funktioner förrän man för muspekaren över osv. Varför? När jag försökte skriva ett inlägg med flera stycken och överskrifter tog det 3-4 gånger längre tid än med Classic. Vad är bra med det?
 6. Den "gamla" editorn är fullständigt överlägsen Gutenberg. Det största problemet jag upplever med Gutenberg är att de gömt allt. Man ser inga funktioner förrän man för muspekaren över osv. Varför? När jag försökte skriva ett inlägg med flera stycken och överskrifter tog det 3-4 gånger längre tid än med Classic. Vad är bra med det?
×
×
 • Create New...