Snabbare WordPress med några enkla justeringar

231

Att din webbplats laddar snabbt är en faktor i hur bra din sida rankar. WordPress har en hel del hjälpmedel och genom att göra några enkla justeringar så lyckades jag få en betydligt snabbare sida.

Nya Pagespeed Insights, GTMetrix och PingdomTools var de tre testverktygen jag provade. Resultatet var ganska nedslående där till exempel PageSpeed Insights visade ett värde på 1 för mobil och 38 för desktop. PingdomTools visade 43. Min startsida visste jag var tung, men även mina blogginlägg rankade lågt.

Jag installerade W3Cache och lyckades få en hyfsat hastighet, men när jag rensade cachen så blev sidan helt vit. Så det fick bli ett nytt experiment. WP Supercache fick ersätta och det gav bra resultat. Provade att lägga på Autoptimize också och det blev ännu bättre.

Efter lite testande så körda jag in WP Youtube Lyte och konstigt nog även WP Performance Score Booster. Nu såg mina sidor betydligt bättre ut även om jag har stora bilder fortfarande. 

Startsidan:
PageSpeed Insight: Mobil: 55%, Desktop 99%
GTMetrix: 96%/83%
PingdomTools: 87%

Blogginlägg med video:
PageSpeed Insight: Mobil: 65%, Desktop 100%
GTMetrix: 96%/84%
PingdomTools: 88%

Jag är ganska nöjd med de siffrorna just nu. Vi får se om jag försöker öka på ytterligare när jag har mer tid att leka med inställningarna…


Comments