Gutenberg och WordPress 5.0

5 192

Om bara några veckor kan WordPress 5 dyka upp och med den uppdateringen kommer den nya editorn Gutenberg. Det är en stor förändring för många, men efter att ha testat Gutenberg här så känns det faktiskt väldigt bra.

Gutenberg är den nya editorn som rör sig i gränslandet mellan editor och fullfjädrat byggverktyg. För mig som använt mig av byggverktyg som WPBakery och DIVI så kändes Gutenberg väldigt begränsad och jag var lite orolig för hur det skulle fungera.

Nu när jag har testat så känns det dock väldigt bra. Gutenberg är en härlig uppdatering till den gamla föråldrade editorn och den fungerar fint tillsammans med WPBakery som jag använder här.

Visual Composer Website Builder Gutenberg Element Tutorial

Gutenberg är lätt att jobba med, det ger en skön känsla vid skrivande och du kan lätt jobba med de gamla byggverktygen samtidigt som du använder Gutenberg.

När WordPress 5.0 kommer med Gutenberg så kommer det att vara med ett begränsat utbud av block. Det är förväntat och det var samma sak med de etablerade byggverktygen. Över tid så kommer Gutenberg att få betydligt fler bygg block, både i Core och genom plugins.

Personligen tycker jag Gutenberg är en av de bättre förbättringarna som WordPress kommit med på ganska länge. Detta trots att WordPress verkligen skapat mycket bra de senaste åren.

Vad tycker du om Gutenberg och ser du fram emot WordPress 5.0?

0 som gillar detta