Indiska på väg ut ur rekonstruktionen

0 477

I onsdags förra veckan blev det klart att Indiska får igenom sitt ackordsförslag i Stockholms tingsrätt. Det innebär att 75 procent av de oprioriterade skulderna om cirka 125 miljoner kronor skrivs av. Ackordsbeslutet vinner laga kraft den 7 februari 2018 varvid rekonstruktionen upphör.

– Jag känner mig otroligt stolt och ödmjuk över att vi har lyckats genomföra rekonstruktionen, dessutom på rekordfart. Det har varit viktigt för mig att klara av det på tre månader, framförallt med respekt för leverantörerna, men också för att så snabbt som möjligt kunna återgå till att fokusera på affären. Jag är oerhört tacksam över stödet från alla borgenärer som har valt att stötta Indiska en andra gång och mäkta imponerad över insatsen från alla anställda. Nu blickar vi framåt. Jag ser framförallt fram emot att få träffa och engagera kunderna i nya Indiska, säger vd Karin Lindahl i en kommentar.

Det har varit en tuff tid för Indiska med nedlagda butiker och VD byte under 2017. Även om det ser betydligt ljusare ut för Indiska med rekonstruktionen snart i backspegeln så är det en hel del jobb kvar framöver för Karin Lindahl och hennes medarbetare på Indiska.

Min erfarenhet av den härliga samlingen människor som jobbar på Indiska är att de inte är rädda för att kavla upp ärmarna och att de är smarta och drivna. Jag önskar alla på Indiska ett riktigt bra år och håller tummarna för en stark återkomst under 2018.

0 som gillar detta