Testverktyget Capture för Jira köps upp av Zephyr

473

Capture för Jira är ett testverktyg som du använder tillsammans med din browser för att snabbt och enkelt skapa buggar i Jira. Det har länge varit ett utmärkt, men lite försummat verktyg, men nu när Zephyr köper upp verktyget från Atlasssian kan det bli ändring på det.

Om du aldrig provat Capture för Jira så kan jag varmt rekommendera det. Det är ett enkelt litet verktyg som snabbt kan skapa bra buggar, speciellt om du är ny på hur buggar bör skapas. Det är ett visuellt verktyg som ger bra stöd för test och buggskapande.

Capture för Jira skapades av Atlassian, men har varit lite försummat på senare tid. Nu har alltså Zephyr, som är specialister på test och samarbetspartners med Atlassian, köpt verktyget med ambitionen att inkludera det i deras testplugin för Jira.

“We are excited to bring software testing innovation to Capture for JIRA
customers and expand our collaboration with Atlassian and our presence
on their marketplace. Atlassian has done a fantastic job with this
product line and we are looking forward to building on this success with
continued investments and innovation in the product.” – Zephyr CEO Scott Johnson

Zephyr för Jira är ett av flera kompetenta testverktyg för Jira och det är det verktyg som jag har använt tidigare. Zephyr har dock hård konkurrens och köpet av Capture för Jira är strategiskt viktigt för att fortsätta vara attraktiva för testverksamhet i Jira.

“We believe Capture for JIRA will thrive under the ownership of Zephyr.
They have a proven track record in the software testing space and
Capture for JIRA aligns well with their strategic focus on quality and
testing for all types of software and IT teams” – Bryan Rollins, Head of Server Business at Atlassian

Jag kan bara hålla med Bryan och säga att jag tror detta köp kommer att bli bra både för Capture för Jira och Zephyr. jag ser fram emot att se hur Zephyr ska vidareutveckla capture för Jira ytterligare och vad det betyder för maktbalansen bland testverktygen för Jira i stort.

Har du använt Capture för Jira och/eller Zephyr för Jira och i så fall vad tycker du om dem? Skulle du vilja veta mer om Capture för Jira eller Zephyr för Jira och i såfall vad vill du veta?

Comments