Atlassian Stride ser intressant ut

0 275

Hipchat har länge varit ett alternativ till Slack för grupp kommunikation, men hittils är det Slack som gått segrande i de flesta fallen. Nu ger Atlassian ut en ny variant på Hipchat som heter Stride och den ser riktigt intressant ut.

 

 

 

 

Jag vet inte hur många gånger som Slack varit det som använts i projekten jag varit med i, men det har varit i nästan alla projekt vill jag påstå. Jag har försökt några gånger att introducera HipChat, men utan någon riktig framgång. Mest för att jag själv inte ser nyttan över Slack.

Stride är Hipchat, fast som den skulle ha varit. Samma härliga uppsättning med rum och användare som Slack och HipChat, fast nu med större fokus på direkt kommunikation. Grupp samtal med video, skärmdelning och till och med remote access är precis vad många team saknar och det kommer nu med Stride.

Beslut och att göra listor kan göras direkt i Stride, vilket är mycket, mycket användbart. Det inbyggda fokusläget är perfekt för utvecklare som behöver kunna fokusera, men ändå vill hålla sig uppdaterade.

 

Med samma fantastiska integrationer med resten av Atlassian sviten som slår Slack på fingrarna så kan jag mycket väl se Stride som en lämplig ersättare för Slack i framtiden och jag ser fram emot att läsa mer om vart Stride hamnar när det gäller kampen om användarna i IT projekt.

Vad tror du om Stride? Kan det ersätta Slack i framtiden och i så fall vad tror du behövs för att Stride ska lyckas med det?

Leave A Reply

Your email address will not be published.