Vilken fitness app är bäst?

8 198

En av de mål jag har under 2014 är att försöka nå ner till 99 kilos gränsen, eller under 10% kroppsfett. För att det ska bli en verklighet så behöver jag ett verktyg som hjälper mig att hålla koll på vad jag äter och hur min kropp förändras och just nu kikar jag på flera alternativ för att se vilken fitness app som är bäst.+

Det som är viktigast för mig när det gäller att välja en fitness app är att det går lät att logga maten jag äter, men också att det går enkelt att lägga till vikt, både i antal kilo och procentuell kroppsfett. Efter att ha kikat på flera alternativ som Lifesum, Fitbit och Up som är de mest lovande applikationerna har jag kommit fram till att Lifesum förmodligen passar mig bäst.

 

Lifesum har ett interface som passar mig grafisk och det finns både som app till iPhone och som webbplats för iPad eller vanliga datorn. Det finns ganska bra funktioner som inkluderar möjligheten att lägga in vikt och % kroppsfett, både manuellt och genom att koppla exempelvis sin Withings våg. Det som är liten nackdel är att det kostar pengar för att få tillgång till % kroppsfett delen men det vägs upp av det faktum att det finns väldigt många produkter på svenska. Att Lifesum är svenskt med kontor i Stockholm väger också tungt.

 

Fitbit är förmodligen den enda konkurrenten som jag sett och även om funktionerna är ungefär samma som hos Lifesum, med några andra funktioner som jag inte behöver, så är GUI och användbarheten sämre. Att det går att koppla Fitbit Flex som loggar din aktivitet och sömn under dygnets alla timmar är förstås ett stort plus, men det räcker ändå inte. Jag vet nämligen att är användbarheten och UX inte tillräckligt bra spelar det ingen roll hur bra funktionerna är för jag kommer ändå inte använda dem.

 

 

Sista appen jag kikade på är Jawbone’s Up. Det har ett utmärkt GUI och kopplingen till deras aktivitetsmonitor / armband är utmärkt. Det som gör att jag avstår är dels för att det saknas en webbaserad lösning och dels för att jag inte gillar deras armband som är lite för spretig och måste synkas fysiskt. Detta ger Jawbone Up en klar nackdel och därför avstår jag från den för närvarande.

0 som gillar detta