Jump to content
 • Jimi Wikman
  Jimi Wikman

  Dags för en refresh igen här tror jag

  En av anledningarna till att det går lite segt här är för att jag inte riktigt gillar ändringarna efter senaste WordPress uppdateringen. Inte med WordPress utan för hur mitt tema har reagerat med det.

  Små saker som att textblocken är fetstilta fast de inte är det och för att det är lite väl många plugins och liknande just nu har fått mig att vilja ändra lite på saker och ting. Jag kikar på ett nytt tema som heter ”The Gem” som jag gillar, men vi får se vad det blir till slut.

  Jag är på en lite annorlunda plats i livet just nu känns det som så det känns som en bra tidpunkt att skriva lite igen. Fast då vill jag göra om lite på sidan och strukturera om saker lite.

  Edited by Jimi Wikman  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By ©Jimi Wikman
   WordPress 5.0 är släppt och du kan uppgradera redan idag om du vill. Många, inklusive jag, avråder dock från att uppgradera. Det är för att WordPress 5.0 ännu inte håller den kvalitet som vi borde kunna förvänta oss från en mogen produkt som WordPress.
   Även om Matt Mullenveg skriver varmhjärtat om WordPress 5.0 och framförallt om den nya editorn Gutenberg, så kvarstår faktum att WordPress 5.0 inte är en stabil produkt än. Det finns gott om buggar kvar och det kommer att ta flera månader innan de flesta har åtgärdats.
   Utvecklarna som jobbat på WordPress 5.0 har gjort ett riktigt bra jobb och de har jobbat hårt. Trots detta har många högt protesterat mot att släppa WordPress 5.0 nu. Istället har man argumenterat för att hålla den tidslinje som man tidigare satt. Där skulle WordPress 5.0 släppas i Januari om de första datumen inte verkade vara realistiska. Av någon anledning valde Matt Mullenveg att inte följa den strategin, något som väcks en hel del kritik.
   Yoast som är en av de stora utvecklarna av plugins som jobbat på WordPress 5.0 och han är långt ifrån ensam om att vara missnöjd med hur arbetet med WordPress 5.0 har skötts.  Droppen kom när beskedet om att WordPress 5.0 skulle släppas bara 2 dagar senare, vilket är inte bara oprofessionellt utan rent av ohyfsat.
   Flera har ifrågasatt vad dramat är eftersom man inte MÅSTE uppgradera bara för att en ny version kommer ut. Det är personer som verkar missförstå vad en produktionsrelease faktisk är och som är fast i någon agil utopi där man itererar även produktionskod. Det är ett helt galet tänk som jag hoppas inte ska sprida sig. Är det något som kan döda WordPress dominans så är det en tradition av ofärdiga releaser som får folk att söka sig till stabilare system.
   Jag har självklart uppgraderat till WordPress 5.0 eftersom jag har en liten sajt och jag riskerar väldigt lite. Mitt intryck är att WordPress 5.0 är betydligt sämre med betydligt fler buggar än när jag körde 4.9.8 med Gutenberg pluginet. Flera plugins fungerar dåligt och layouten i admin är inte alls stabil.
   Mitt råd är att avvakta med att uppgradera. Jag skulle absolut inte uppgradera en produktionssajt i dagsläget utan vänta på 5.0.1 och 5.0.2. Minst. WordPress 5.0 är den minst stabila releasen jag har sett sedan jag började använda WordPress för drygt 10-12 år sedan…
  • By ©Jimi Wikman
   Allas favorit Slack har gjort en liten ansiktslyftning. Ett nytt enhetligt designspråk med en ganska trevlig tonalitet har ersatt deras lite spretiga och gammalmodiga design profil. Resultatet är ganska trevligt måste jag erkänna.
   Slack har på senaste tiden positionerat om sig lite med deras samarbete med Atlassian och nu deras mognare och mer professionella framtoning. Det är en riktigt snygg lösning som designbyrån Pentagram tagit fram. Den är lekfull, färgrik (men ändå med betydligt färre färger än tidigare design) och framförallt enhetlig.
   Om du vill läsa lite om tankarna bakom re-designen så kan du läsa det på Pentagons sida. Där hittar du även flera bilder och exempel på hur den nya profilen kan användas.
   Från mig får Slack två godkännande tummar.
  • By ©Jimi Wikman
   I often get questions on how I think the best setup for Jira and Confluence should look when I meet organizations. Because of that I will make a series of posts about this where I setup Jira and Confluence from scratch. This will include not just how I do things, but also the thought behind it. I hope you will find this useful for setting up your own setup in Jira and Confluence.
   This series will be divided into several parts. This is because adding every step in a single post would make for a very long blog post. Dividing into a series also make it easier for you to look at specific parts that is most interesting for you at the moment. The parts that I have in mind could change as I write the series, but at the moment the plan is this:
   Part 1: Defining the tools Part 2: Defining Jira Issue Types Part 3: Defining Jira Issue workflows Part 4: Defining Jira Screens & Custom fields Part 5: Defining Jira security & access Part 6: Defining Confluence Information Structure Part 7: Defining Confluence Requirement Templates Part 8: Defining Confluence Design Templates With the setup completed in Jira and Confluence I will probably add a second series called "Work processes in Confluence & Jira - From Need to Deploy" where we go through how to use the setup from a practical point of view. It will be a more generic process so it can be used in any methodology with some minor tweaks. If anyone want I could also add a post about how to use the power of Jira and Confluence for programmers without ever leaving your IDE.
    
   Is there anything you miss from this series that you feel I should add?
    
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...