Om Jimi Wikman

Jimi Wikman föreläser på Enhandelsdagarna i Sundsvall 2012.

Jimi Wikman är en erfaren:

Projektledare

Jag heter Jimi Wikman, jag är född 1974 och jag har en krokig och märklig resa bakom mig innan jag hamnade där jag är idag. Från bondpojken i lilla byn Djura till affärsutvecklaren, testledaren, föreläsaren och konverteringsexperten med hela världen som arbetsplats…

Jag jobbar som affärsutvecklare, testledare, projektledare och neurowebdesigner med specialitet mot E-handel och konverteringsdesign. Jag jobbar med analys av webbdesign i olika stadier som wireframeskonceptuell designinteraktionsdesign och grafisk design. Jag jobbar med framtagning av webbdesign där jag framförallt jobbar med interaktionsdesign och grafisk design. I viss mån jobbar jag även med användbarhetstester, målanalyser, A/B tester, Eyetracking och framtagning av personas.

Mitt huvudsakliga arbetsområde är dock affärsutvecklareprojektledare och testledare där jag hjälper företag med utveckling av en organisations affärsdrivande verksamhet, koordinerar projektgrupper i framförallt ehandelsprojekt med IT fokus och utför systemtest på ehandelsplattformar och olika typer av integrationer.

Jag jobbar vanligtvis med större projekt baserade på Hybris och Intershop där jag oftast har rollen som projektledare. Ibland jobbar jag som grafisk designer med konvertering genom neurowebdesign som fokus, både för webb och mobil och vid behov rycker jag in som frontentprogrammerare och som motpart mot andra designbyråer där jag fungerar som plattformsexpert för att säkerställa design gentemot standardsystemen. Jag jobbar även med test i företrädesvis Jira med Zephyr som tillägg.

Jag jobbar en hel del med frontendkodning i form av HTML/CSS och en del javascript. Jag har en bakgrund där jag har erfarenhet av såväl Javaprogrammering, PLSQL programmering, PHP, MySQL och jag är dubbelt certifierad i nätverksteknik genom Cisco. Jag har tidigare varit specialiserad på WordPress och Invision power board, men har bred erfarenhet av hundratals skript och programvaror genom åren som till exempel Clientexec som jag designade en del för 2005 och 2006.

Jag har lång erfarenhet av communities där jag driver ett större community sedan 1999 även om jag sedan 2008 lämnat över hanteringen till medlemmarna själva. Jag har även lång erfarenhet av support och hantering av support efter att ha erbjudit webbhotell i olika former sedan 2001 och efter hundratals timmar i olika supportsystem, både som kund och som supportpersonal. Jag har även god koll på sociala medier och hur de fungerar samt vilken nytta de ger för framförallt E-handelsprojekt.

Jag har högskoleutbildning inom systemvetenskap och grafisk design som jag har utökat med bland annat kognitionsvetenskapinformationsdesign och interaktionsdesign för att nämna en del av min utbildning. Idag saknas två kurser på nivå två för systemvetenskapliga programmet och samma för grafisk design innan jag kan titulera mig dubbel Fil.kand.

Jag föreläser om AnvändbarhetNeurowebbdesign och User Experience, men också om design för E-handel, som även är arbetstiteln på den bok jag för närvarande skriver på, och design för mobil e-handel med mera. Jag har även analyserat e-handelssajter direkt från scen tillsammans med Mattias Pihlström som är Vice VD för Brightstep och Arne Andersson som är postens E-handelsexpert.

Jag har min bas i Täby Kyrkby, men jobbar över hela norden idag med huvudkontoret för det företag jag jobbar för, som heter Claremont AB, beläget i centrala Stockholm.

Vad säger andra om mig?