Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Wordpress 5.0 är ute, men du bör vänta med att uppgradera | jimiwikman.se

  Wordpress 5.0 är ute, men du bör vänta med att uppgradera

  Posted , 129 views, 0 comments

  Wordpress 5.0 är släppt och du kan uppgradera redan idag om du vill. Många, inklusive jag, avråder dock från att uppgradera. Det är för att Wordpress 5.0 ännu inte håller den kvalitet som vi borde kunna förvänta oss från en mogen produkt som Wordpress.

  Även om Matt Mullenveg skriver varmhjärtat om Wordpress 5.0 och framförallt om den nya editorn Gutenberg, så kvarstår faktum att Wordpress 5.0 inte är en stabil produkt än. Det finns gott om buggar kvar och det kommer att ta flera månader innan de flesta har åtgärdats.

  Utvecklarna som jobbat på Wordpress 5.0 har gjort ett riktigt bra jobb och de har jobbat hårt. Trots detta har många högt protesterat mot att släppa Wordpress 5.0 nu. Istället har man argumenterat för att hålla den tidslinje som man tidigare satt. Där skulle Wordpress 5.0 släppas i Januari om de första datumen inte verkade vara realistiska. Av någon anledning valde Matt Mullenveg att inte följa den strategin, något som väcks en hel del kritik.

   

   

  We vehemently disagree with the decision to release WordPress 5.0 on December 6th, and think it’s irresponsible and disrespectful towards the community. However, we’re now going to try and support the community as well as possible and we hope to show everyone that Gutenberg is indeed a huge step forward.

  - Yoast

  Yoast som är en av de stora utvecklarna av plugins som jobbat på Wordpress 5.0 och han är långt ifrån ensam om att vara missnöjd med hur arbetet med Wordpress 5.0 har skötts.  Droppen kom när beskedet om att Wordpress 5.0 skulle släppas bara 2 dagar senare, vilket är inte bara oprofessionellt utan rent av ohyfsat.

  Flera har ifrågasatt vad dramat är eftersom man inte MÅSTE uppgradera bara för att en ny version kommer ut. Det är personer som verkar missförstå vad en produktionsrelease faktisk är och som är fast i någon agil utopi där man itererar även produktionskod. Det är ett helt galet tänk som jag hoppas inte ska sprida sig. Är det något som kan döda Wordpress dominans så är det en tradition av ofärdiga releaser som får folk att söka sig till stabilare system.

  Jag har självklart uppgraderat till Wordpress 5.0 eftersom jag har en liten sajt och jag riskerar väldigt lite. Mitt intryck är att Wordpress 5.0 är betydligt sämre med betydligt fler buggar än när jag körde 4.9.8 med Gutenberg pluginet. Flera plugins fungerar dåligt och layouten i admin är inte alls stabil.

  Mitt råd är att avvakta med att uppgradera. Jag skulle absolut inte uppgradera en produktionssajt i dagsläget utan vänta på 5.0.1 och 5.0.2. Minst. Wordpress 5.0 är den minst stabila releasen jag har sett sedan jag började använda Wordpress för drygt 10-12 år sedan...

   

   

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...