Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Internet Explorer 9 - hur jävla illa blir det nu? | jimiwikman.se

  Internet Explorer 9 - hur jävla illa blir det nu?

  Posted , 119 views, 0 comments

  Internet Explorer 9 släpptes idag på morgonen och när andra webbplatser listar upp nya funktioner så undrar jag som webbdesigner bara en sak: hur jävla illa blir det nu?

   

  Internet Explorer har länge varit den webbläsare som krävt flest kreativa lösningar i form av CSS hack och extra CSS filer för att få en webbplats att visas som det är tänkt. Att bara nämna IE6 i närheten av en kreativ webbdesigner är som att smeta senap i röven på en rakad iller och reaktionen är ungefär likvärdiga. Nu vill till och med Microsoft att skiten ska begravas och frågan är om IE9 kan skapa lite ordning bland webbläsare så att alla kan visa webbplatser lika med samma kod.

   

  Glädjande nog verkar Microsoft lyssnat på gnället som skvalat över dom under det senaste decenniet och IE9 ser bra ut på papper iallafall med godkänt ACID test och godtagbart stöd för både HTML5 och CSS3. IE9 skippar dock stöd för SVG fonter och fokuserar istället på Web Open Font Format (WOFF).

   

  Tillsammans med dom nya funktionerna som bland annat inkluderar webbplatsgenvägar som jag älskar med Chrome's Speed Dial och maskinvaruacceleration för grafik så ger jag IE9 tummen upp...iallafall just nu. Det är en ganska trevlig webbläsare som för mig tyder på en lite mindre krånglig framtid när Windowsanvändare uppgraderar sina IE7 och IE8 webbläsare.

   

  Problemet just nu är bara att Microsoft nu har tre versioner som suger som vi måste försöka bli av med, så vi får hoppas att vi blir av med dom fort så att dom inte ligger kvar som stoppklossar på samma sätt som IE6 gjort i många år nu.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...