Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Att annonsera på Facebook | jimiwikman.se

  Att annonsera på Facebook

  Posted , 145 views, 0 comments

  Under veckan genomförde jag ett litet experiment med Facebook advertising. Jag startade för ett tag sedan en ny sida för träningsmotivation och tänkte att det kunde vara intressant att se hur en kampanj med väldigt låg kostnad kan öka antalet likes.

   

  Det första jag gjorde var att sätta upp en kampanj. Hela förfarandet är väldigt enkelt, med ett undantag: inga bilder jag laddade upp fungerade i preview. Trots många försök så förblev alla bilder som laddades upp blanka och visade error med antingen 0x0 eller 1x1 pixels. När jag gick över till Power Editor så gick det dock att lägga upp bilder så jag kunde se hur de såg ut.

   

  Jag valde lägsta möjliga kostnad på maximalt 10 kronor per dag och med så låg kostnad så förväntade jag mig inga underverk direkt. Jag valde att lägga ut kostnaden på 5 dagar, så totalt 50 kronor utspritt under måndag till fredag. Totalt skapade jag 6 olika annonser varav en blev avvisad för att den var för "sexistisk".

   

  Mitt experiment startade med att sidan hade 16 likes, så det fanns nästan inget momentum att nya medlemmar skulle gilla sidan. Efter dag 1 så såg jag att en annons fick betydligt mer intresse än övriga (jupp, det var en bild med en attraktiv kvinna) så jag valde att fokusera bara på den under resten av veckan.

   

  Slutresultatet blev totalt 40 nya likes genom kampanjen och den nådde 11,575 personer. kostnaden för varje ny medlem blev 1.42 kronor. Som alltid så ger likes ringar på vattnet så jag avslutade veckan med 79 likes. Inte alls ett dåligt resultat med tanke på förutsättningarna!

   

  Så varför inte kika in och gilla min sida du också så fortsätter mitt experiment med att se hur snabbt jag kan nå 1000 medlemmar och vilka taktiker som fungerar för att snabbt öka antalet likes på en Facebooksida. https://www.facebook.com/WorkoutInspired4U

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...