Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • NFC och mobila betalningar i butik, vad betyder det för mobil e-handel? | jimiwikman.se

  NFC och mobila betalningar i butik, vad betyder det för mobil e-handel?

  Posted , 126 views, 0 comments

  NFC är på framtåg och redan om ett eller två år bör vi kunna se mer av mobila betalningar i butik och frågan är hur påverkar det mobil e-handel?

   

  NFC (Near field communication) är förenklat sagt en utveckling av gamla hederliga RFID teknologin och de senaste månaderna har det varit en del prat om vart NFC är på väg. NFC har ännu en bit att gå innan det kan bli ett realistiskt alternativ och som vanligt är det bankerna som är lite tveksamma eftersom NFC tekniken på många sätt konkurrerar med bankernas egna kortbetalningar och att de inte riktigt sett nyttan med NFC, dvs en ekonomisk vinning för bankerna.

   

  När NFC slår igenom, vilket jag är övertygad om att det kommer att göra så är frågan hur det kan påverka mobil e-handel? Den frågan ska självklart ställas i perspektiv till hur långt utvecklingen med mobil e-handel har kommit, men jag tror att oavsett om det går två eller fem år så kommer mobil e-handel att påverkas positivt.

   

  Mobil e-handel är på stark frammarsch och under 2012 och 2013 kommer det att bli mycket prat och utveckling av just mobil e-handel. Smartphones rör sig hela tiden mot att bli mer likt en dator än en telefon och jag tror att vi kommer att se ett segment med smartphones med större skärmar, likt Samsung Galaxy Note, som kommer att göra det enklare att jobba med mobila e-handelslösningar.

   

  I en värld där vi inte bara bär hela vårt dagliga liv med oss i mobilen i form av kommunikation, kontakter, lappar, film, kort osv utan också betalar i fysiska butiker via NFC så kommer tröskeln mellan användaren och mobil e-handel att minska avsevärt. Det blir helt enkelt mer naturligt att även handla online från mobiltelefonen.

   

  Så min hypotes är att när NFC blir introducerat på bred front så kommer det att påverka mobil e-handel rejält. Jag tror också att större smartphones kommer att påverka mobil e-handel, men det får bli i en annan bloggpost...

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...