Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Jira Roadmaps i Jira Cloud är en light variant av Jira Portfolio | jimiwikman.se

  Jira Roadmaps i Jira Cloud är en light variant av Jira Portfolio

  Posted , 160 views, 0 comments

  Atlassian fokuserar på de små projekten med Jira Software och det märks i deras nya funktion Jira Roadmaps. Det är en hårt efterfrågad feature som gett upphov till flera plugins. Tyvärr så är Jira Roadmaps idag inte så kapabel som vi skulle behöva då den saknar flera viktiga funktioner.

  Låt oss börja med att kika på vem det är som faktiskt har användning av Jira Roadmaps och vilket behov som de personerna har. Som jag ser det så är det framförallt projektledare och team leads som vill ha en översikt över sitt projekt.

  Man skulle kanske kunna tro att även programledare och ledning skulle vara intresserade också? Eftersom Jira Roadmaps är för ett enskilt projekt så fungerar inte det riktigt, såvida du inte bryter mot en av dödssynderna och trycker in flera teams och projekt i ett Jira projekt (Fyyyy!). Även då ger det inte den informationen som du behöver.

  Jira Roadmaps är en "enkel" visuell representation av värdena "Start Date" och "Due Date". Det är allt det är. För målgruppen som är enklare projekt med ett team så är det en fantastisk funktion som ger alla i teamet en bra översikt över vart vi befinner oss och hur planen ser ut för projektet.

  Det som saknas, och som jag hoppas kommer i framtiden, är beroenden. Det är en av de bästa funktionerna med det mer kapabla Jira Portfolio och det är en väldigt viktig del av en fungerande planeringsvy.

  Något annat som saknas, som också finns i Jira Portfolio, är milestones eller brytpunkter för till exempel leveranser eller releaser. Tillsammans med beroenden kan jag direkt se när en leverans är i fara. En försening i en epic slår omedelbart mot en milestone, antingen direkt eller genom ett beroende och som programledare kan jag agera på en gång.

  Jag personligen älskar Jira Roadmaps som planeringsverktyg. Det ger mig en perfekt plattform för att lägga ut mina Epics och får en översikt över min plan. Det fungerar fint för mig till exempel när jag planerar nästa års event för Atlassians Stockholm Usergroup som jag leder.

  Ska jag hålla ihop ett större projekt där jag behöver kunna agera snabbt på förändringar och där jag inte sitter direkt med teamet, då är det Jira Portfolio eller Big Picture Enterprise som gäller för mig.

   

  När Jira Roadmaps vidareutvecklas med till exempel möjligheten att lägga in Jira Roadmaps direkt i Confluence och andra vyer för Jira Roadmaps, då kommer vi att se helt nya användningsområden tror jag!

  Vad tycker du om Jira Roadmaps? Är det något som du kommer att använda och i så fall vilka funktioner saknar du i den här första versionen?

   

   

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 18 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...