Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Jimi Wikman
  Jimi Wikman

  BigPicture 7, ett av de mest populära projekt portfolio plugins för Jira tar SAFe på allvar

  BigPicture 7 introducerar en av de bästa Program Boards för PI Planning med visuella beroende jag har sett. Det är bara en av de många nya features som BigPicture 7 presenterar och som vi kan se under våren 2019.

  BigPicture från SoftwarePlant har länge varit ett av de bästa alternativen till Jiras egna Portfolio for Jira och med BigPicture 7 så tycker jag att de tar klivet upp till en topp position för projekt portfolio plugins för Jira. Det är framförallt deras visuella board för program nivå som saknas i andra produkter, men det finns en hel del annat smått och gott också.

  big-picture-7-roadmap.png

  safe-compliant-roadmap-11-1024x501.png

  BigPicture 6 hade en fantastisk översikt och även om man lägger till en ny vy så finns den gamla vyn kvar också. Personligen älskar jag den gamla vyn som för mig är en perfekt blandning av tidsplanering och översikt över det som utvecklas. Den nya vyn i BigPicture 7 är anpassad till SAFe.

  scope-big-picture-7.png

   

  Scope Module ger en bra översikt och det enda som jag kan känna kan förbättras är själva trädstrukturen och listningen av issue types. Jag föredrar layouten som Portfolio for Jira har där issue types och trädstrukturen sitter ihop. Det ger för mig en enklare och tydligare översikt över strukturen och nedbrytningen.

  bigpicture-7-skills-resource-module.png

  För mig så har BigPicture 7 den överlägset bästa översikten över resurser och kompetenser. Det är enkelt och lättöverskådligt att se vart det fattas kompetenser och resurser. Med funktionen att mappa in kompetenser i Jira ärendena direkt får du rätt översikt (nästan) alltid. Det gör också att det blir mer naturligt att bryta ner ärenden så det blir rätt typ av aktiviteter.

  skills-in-task.png

   

  Board 2.0

  jira-program-board-safe1.png

   

  BigPicture 7 kommer med en ny board, fast den följer samma fantastiska layout som i BigPicture 6. Nytt är att den nya boarden är anpassad för just PI Planning enligt SAFe standard. Det här är en vy som ofta efterfrågas och som saknas stort i Jira idag. Det här är för mig den stora säljpunkten för BigPicture 7 för den här funktionen är verkligen spot on som man säger.

  Gant Chart 2.0

  jira-gantt-chart-1024x501.png

   

  Alla älskar en bra Gant Chart och BigPicture har alltid haft en av de bästa för Jira. I BigPicture 7 så introducerar man två nya funktioner som efterfrågats av kunderna: Live Sync och Sandbox.

  Live sync är egentligen lite missvisande för det handlar om kollaborativ editing. Nu kan flera användare jobba samtidigt utan att riskera att förstöra något för de andra. Du behöver inte längre trycka på uppdatera och hoppas att ingen annan gjort något som ställer till det. Nu ser du allting när det händer. Ungefär som collaborative editing i Confluence med andra ord.

  Sandbox låter dig experimentera med din planering utan att påverka den aktiva planen. Du kan göra olika scenarion och sedan implementera den du gillade bäst när du så önskar. Det gör det möjligt att direkt se hur olika förändringar slår på olika områden utan att du behöver oroa dig för att det ska påverka den aktiva planeringen. Ett ovärderligt verktyg för att hantera oplanerade ändringar med andra ord.

  BigPicture 7 kommer under våren 2019 och senare under 2019 kommer BigPicture 7.5 som innehåller Portfolio Management Module som ger Full Safe i BigPicture. Du kan läsa mer om detta och detaljerna för BigPicture 7 på SoftwarePlants hemsida.

  Personligen tycker jag att detta är den största om mest intressanta uppdateringen bland Jira plugins hittils under 2018. BigPicture 7 ser ut att bli en stor hit under 2019 och jag kommer självklart att skriva mer om det så fort jag vet mer eller har haft möjlighet att prova på. Ganska troligt att BigPicture 7 kommer att bli ett ämne för Atlassian User Group Stockholm också under 2019.

  Vad tycker du om BigPicture 7 av vad du ser här och hur gillar du BigPicture 6 om du använt det?  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By ©Jimi Wikman
   Jira tool manager with the task of stabilizing the system and setting up work processes for all teams within H&M. Responsible for several projects including cloud initiatives and coordination with other systems such as ServiceNow. Heavily involved in designing the build processes (requirements, development, design, deploy and test) for the process office. Responsible for the design and implementation of SAFe in Jira and the build processes. Responsible for a small team of Atlassian experts. Supported 400+ teams with Jira questions and training of work processes.
  • By + Magnus Lindblom
   Entrepreneur, business developer and manager with experiences from radically improving test organisations and starting, operating and selling restaurant businesses.

   Specialties: Business and organizational development. Strategic test management in complex environments such as in banking and insurance.
  • By ©Jimi Wikman
   A simple icon set for Priorities I use in my own Jira instance.
   It uses colors to indicate priority / Severity ranging from full red in the blocker and then scale down in the color range down to purple for the lowest.
   The symbols are simplified as well to make them as visible as possible.
   Included:
   Blocker - Full red with a blocked icon as the indicator. Highest - 7 sided background in deep red with a white exclamation mark. High - Orange triangle pointing upwards. Medium - Green circle Low - Blue triangle pointing downwards. Lowest - Three purple dashes.
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...