Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • ÅF och InUse går samman | jimiwikman.se

  ÅF och InUse går samman

  Posted , 158 views, 0 comments

  InUse och ÅF, två stora aktörer inom tjänstedesign och User Experience går samman och bildar ett nytt bolag tillsammans. Efter förvärvet av inUse har ÅF totalt ca 600 medarbetare inom design och arkitektur.

  Det kommer inte som någon chock direkt med den situation spm råder på marknaden idag att dessa två aktörer går samman och bildar ett gemensamt bolag. UX och tjänstedesign är glödhett på marknaden när man äntligen börjar förstå att det är kunderna som bestämmer om man ska lyckas eller inte.


  InUse med sina 100 medarbetare har jobbat länge med att föra ut evangeliet med UX och ÅF har en stark bas inom arkitektur, landskapsarkitektur, ljus- och industridesign. Tillsammans kan de kanske komplettera varandra och skapa ett starkare erbjudande.  – Tillsammans med ÅF kommer vi kunna erbjuda våra kunder ett bredare och mer komplett utbud av lösningar och tjänster. För våra medarbetare innebär det också möjlighet att jobba i fler intressanta projekt som spänner brett, säger Kjell Persson, vd på inUse.


  Problemet med ett uppköp är att det sällan är smärtfritt och det kostar ofta nyckelresurser som lämnar det uppköpta bolaget. Nya processer ska läras in och anpassas på båda sidorna, så det är många pusselbitar som ska på plats. Jag hoppas att det ska bli en så smärtfri process som möjligt och att det går bra för ÅF och InUse.


  inUse behåller sitt namn och varumärke och bildar tillsammans med ÅFs verksamhet inom design ett nytt affärsområde inom ÅFs division Technology (division Digital Solutions från 1 januari 2018).  Fakta om förvärvet:  • ÅF förvärvar inUse Experience AB, samt det amerikanska dotterbolaget inUse Inc.

  • inUse fortsätter att operera under eget varumärke, men går organisatoriskt in i ÅF:s division Digital Solutions.

  • inUse fortsätter att jobba med sina kunder och ger inte avkall på några av sina erbjudanden eller områden. Tvärtom kommer vi att växla upp på just det som inUse lyckats så bra med.

  • Grundarna, VD, samt regioncheferna på inUse har samtliga varit aktiva i förvärvsprocessen och samtliga stannar kvar i verksamheten.

  • Samtlig personal på inUse och ÅF Design går in i den nya sammanslagna verksamheten. Med anställd personal och underkonsulter på ÅF innebär det en designverksamhet med omsättning på 200 msek.

  • Johan Berndtsson, medgrundare och vvd på inUse, kommer att leda inUse. Han kommer att rapportera till Ann Granberg, chef för ÅF Design.

  • Kjell Persson, nuvarande vd på inUse, kommer att ha ett särskilt ansvar för affärsutveckling inom området Smart City och inom andra områden där inUse blir nyckeln till tvärdisciplinära kunderbjudanden.


  Läs mer:
  Länk till inUse pressmeddelande
  Länk till ÅFs pressmeddelande

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 18 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...