Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Vilken vecka! - fem städer i tre länder på en vecka | jimiwikman.se

  Vilken vecka! - fem städer i tre länder på en vecka

  Posted , 107 views, 0 comments

  Förra veckan var en sådan där spännande vecka fylld av nya erfarenheter, nya människor och faktiskt nya länder. På en vecka jobbade jag i fem städer i tre länder, men sådan är min vardag numera!

   

  Måndag

   

  Jag började min vecka hemma i Falun och som vanligt var det bråda dagar med många saker som ska organiseras och färdigställas. En behaglig början på veckan även om tiden som alltid bara rusar förbi. Efter jobbet på måndagen bar det av med tåg och tunnelbana ner till Alby i Stockholm där svågrarna bor. Där blev det en trevlig kvällsmiddag innan det var dags att krypa till kojs.

   

  Tisdag

  Halv fyra var det uppstigning och sedan bar det av med tunnelbana till centralen där det blev byte till Arlanda expressen. Väl på Arlanda mötte jag upp med arbetskollegorna innan det blev incheckning och bordning på flyget mot Oslo. Väl i Oslo blev det först tåg och sedan taxi fram till platsen för dagens kundmöte som bestod av en dagslång workshop för att gå igenom kundens syn på den design som ska skapas. 6 timmar senare var det dags att ta taxi och tåg tillbaka till Oslos flygplats för att ta nästa flyg med destination Danmark.

   

  Det var min första resa till Danmark och eftersom jag fortfarande är ganska ny på att hatta runt som en globetrotter så kändes det lite skrämmande att helt själv navigera i ett nytt land i kolsvarta mörkret. Lyckligtvis gick allt som smort och jag hittade relativt enkelt metrobanan mot Köpenhamns central där jag sedan enkelt kunde promenera till hotellet som dagen till ära fick bli First Hotel Vesterbro (notering: jag har jobbat 8 år på First Hotels tidigare). Rummet var litet men helt ok och efter en kort kvällspromenad för att hitta lite förtäring somnade jag in gott efter en lång och intressant dag.

   

  Onsdag

  Jag vaknade tidigt och gick igenom dagens agenda innan jag mötte upp med min kollega Sofia som jobbar på Malmökontoret. Kundbesöket låg ett stenkast bort och efter en stunds väntan så gick vi igenom ett snabbt och bra möte som kändes bra även om jag var lite rädd för att min danska inte skulle hålla måttet. Lyckligtvis var det inga problem och vi återvände ut i Köpenhamn för att ta en välförtjänt lunch. Självfallet föll valet på Jensen's Bøfhus.

   

  Efter lunchen bar det av mot centralen igen och metron mot Skurup. En viss förvirring över vart jag checkade in senare så hittade jag till rätt terminal och kunde med ett par timmars marginal i lugn och ro invänta planet hem. Jag tror aldrig jag varit med om att ett flyg avgår i förtid, men det gjorde det den här gången och jag fick avnjuta en behaglig resa tillbaka till Arlanda med strålande solsken.

   

  På Arlanda passade jag på att avnjuta en pizza innan jag begav mig ner i mörkret till tågperrongen där jag njöt av kylan och mörkret efter ett par hektiska dagar. Slutligen kom tåget och jag kunde avnjuta en stilla resa hem till Falun igen.

   

  Torsdag

  Torsdagen gick väldigt trögt och jag bestämde mig att jobba hemifrån då någonting inte kändes helt ok i kroppen. Det blev inte riktigt den fart jag hade hoppats på och senare i veckan skulle jag få förklaringen...

   

  Fredag

  På morgonen bar det av med tåg igen och den här gången mot Stockholm för byte mot Norrköping. Tågresan blev lång, men behaglig och väll i Norrköping mötte chefen upp och vi tog oss till dagens kundmöte där det blev en kort resumé från Mattis om vad som hänt tidigare i projektet. Sedan var det dags för lunch och introduktioner av kundens team innan vi satte fart med den strategiska workshoppen. Återigen kände jag att jag inte var 100% skärpt, men det kändes ändå ganska bra när jag lämnade Norrköping i vad som måste vara den äldsta och sämsta tågvagn SJ kan erbjuda.

   

  Flera timmar senare fick jag äntligen byta i Sala och fick en mycket behagligare resa, något som jag senare kom på berodde på att jag bokat förstaklass biljett då övriga var slutsålda. Hemresan var lång, men händelselös och jag lyckades både jobba lite och ta en välbehövlig tupplur innan det var dags för veckans sista tågbyte i Borlänge för slutsträckan hem till Falun igen.

   

  Efter en lång och spännande vecka somnade jag gott på kvällen.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...