Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Kan jag dubbla vikten i bänkpress på ett år? | jimiwikman.se

  Kan jag dubbla vikten i bänkpress på ett år?

  Posted , 188 views, 2 comments

  Det är någon månad kvar tills de först året har passerat sedan jag bestämde mig för att börja träna igen och målet att nå 100 kilo i bänkpress känns närmare än någonsin. Frågan är om jag kan nå det målet redan i April, dvs 8 månader tidigare än beräknat? Idag känns det absolut så!

   

  Det var i slutet på April förra året som jag tog mina första stapplande steg på transformeringen som pågår än idag. Då klarade jag knappt 50 kilo i bänkpress och lyckades skada mig ganska tidigt så de första 2-3 månaderna gick helt utan träning för bröst. Sedan dess har det varit en del sjukdom över vintern så jag har tappat ytterligare lite tid. Trots detta så tog jag i morse mina första tre reps på 90 kilo efter fem sets med lägre vikter. Det är en ökning med 7.5 kilo sedan förra veckan!

   

  Att öka med ytterligare 10 kilo på 6 veckor känns med andra ord inte som någon omöjlighet och öka 10 kilo på 9 månader känns enkelt. Överlag känns det som att min bröstkorg svarar bra på träningen nu, även om det kanske inte syns så mycket än på grund av min tratt-bröstkorg. Det kommer dock, långsamt men säkert och även om jag känner för att trycka på för att ta målet på 100 kilo fram till slutet på April så ser jag ingen anledning till att skada mig på kuppen.

   

  Det som känns absolut bäst är att mina axlar börjar kännas allt bättre ju starkare framförallt framsidan på axlarna blir och jag tror att om jag fokuserar lite på axelrotatorerna framöver så blir kan jag nog stabilisera axlarna tillräckligt för att det ska bli nästintill smärtfritt i axlarna. Idag är det framförallt höger axel som är lite ledsen vid tunga vikter, speciellt i snedbänk med hantlar i själva momentet när hantlarna ska upp från axlarna när jag lyfter upp dem till startpositionen.

   

  Nu är jag riktigt trött och riktigt nöjd och jag tror att beslutet att gå upp en kvart tidigare var rätt beslut även om det är lite väl mycket motstånd från kroppen 03.30...

   

   

   

   

  User Feedback

  Recommended Comments  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...