Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Banta är för puckon! | jimiwikman.se

  Banta är för puckon!

  Posted , 118 views, 0 comments

  Bantning trycks ner i halsen på oss genom alla medier och trots att alla idiotiska bantningskurer garanterar viktminskning så blir vi bara fetare, frågan är varför.


  Svaret på den frågan är självfallet att bantning är för puckon! Om man vill gå ner i vikt så är det inte att minska på energi intaget man bör fokusera sig på utan att öka energi förbrukningen i kroppen och se över vad det är du stoppar i dig så att matvanorna blir bättre lämpade för den vikt du vill uppnå.

  När man bantar så händer föjande saker:

  • Vid minskat energi intag går kroppen i svältläge.

  • Man förlorar ett par kilo i början av bantningen till följd av vätskeförlust.

  • Man tappar i muskelmassa till följd av lägre aktivitet och brist på mineraler och vitaminer.


  Att börja banta går oftast riktigt bra och man tappar snabbt lite vikt som för många ses som ett bevis på att bantning fungerar, men det enda men egentligen blir av med är vätska. Istället ställer kroppen in sig i svältläge, vilket betyder att den minskar energiföbrukningen som konserverar kalorier och stoppar varje liten gnutta överflöd direkt till fettreserverna.

  Efter ett tag blir situationen ohållbar och man påverkas negativt psykologiskt och man blir vresig och irriterad innan kroppen till slut tvingar hjärnan att ge efter för behovet att äta. Det är därför alla bantningskurer är korta eftersom dom aldrig fungerar långsiktigt.


  När man väl börjat äta igen så är kroppen fortfarande i svältläge och man inte bara går upp till normal vikt igen, man lägger ofta på sig lite dessutom! Detta märks ofta inte så mycket eftersom man ofta tappar i muskelmassa också, vilket som bekant väger mer än fett...


  När man tappar i muskelmassa tappar man även dom "förbränningsugnar" som finns i musklerna och det leder till minskad förbränning och ökad trötthet. Vips så är man nere i bantningsträsket igen för en ny värdelös kur.

  Det här är ju ingen revolutionerande upptäckt utan ett vetenskapligt faktum, så varför fortsätter folk att banta när dom vet att det inte fungerar? Svaret är enkelt...Media säger att det fungerar och vi vill så gärna tro på dom. Alternativet är dessutom mycket jobbigare och vi är ju så trötta....

  Bantning är en gigantisk industri och inte bara bland alla tusentals värdelösa bantningskurer utan hela tidskrifter har dedikerats till att pumpa ut fler verkningslösa tips till småplufsiga hemmafruar och medialt skadade ungdomar. Till och med våra dagstidningar har med jämna mellanrum bantning som löpsedel till och med, då förstår ni hur farligt bantning är...och hur urbota dumma och lata vi är som går på det, gång på gång.

  Vad ska man göra då för att gå ner i vikt? Svaret är löjligt enkelt: Ät ordentligt och rör på dig fetto! Nu kan jag redan höra gnället: "Jag går ju hela tiden på jobbet, jag står hela dagarna, jag äter ju redan ordentligt..."Visst, det är vad du tror, men tänk efter lite nu...hur många muskler aktiverar du under en dag och hur mycket? Aktiverar du dom för att öka blodgenomströmmning, eller bryter du sakta ner musklerna genom upprepade monotona rörelser? I tid räknat, hur många minuter aktiverar du musklerna totalt, dvs hur länge är en muskel spänd totalt uder dagen?


  För dom flesta personerna blir svaren tragiskt nog att det är väldigt liten positiv aktivitet i musklerna och istället väldigt mycket monoton och slitande rörelse som bryter ner kroppen när man försöker lista ut hur aktiv man är. Där har du roten till din övervikt. Ju mer du sliter på kroppen istället för att bygga upp den, desto mindre energi får du och din förbränning minskar i takt med musklernas förtvinade.


  Titta sen på dina matvanor och fundera lite på när du äter och i vilken mängd. Normalt för människan är ett pyramid liknande matintag. största mängden mat intas på morgonen och sedan minskas under dagen tills vi går och sover. Jag vet ingen som äter så utan vi gör tvärtom med en liten och ens någon frukost och sen en stor middag på kvällen inna  vi ska sova. Helt fel med andra ord eftersom förbränningen är som lägst på kvällen och då blir det som på jobbet när man har för mycket att göra, man stoppar undan det tills man har mer tid och ja..det blir fett istället för energi.


  Så är du seriös och vill verkligen gå ner i vikt?
  Då ska du göra så här:

  • Stäng av TV, Radio, Stereo, Dator och allt annat som låter eller visar bilder. Ställ dom på vinden om så behövs.

  • Vänd på dina matvanor och ät "baklänges" med flera mellanmål under dagen.

  • Börja simma. Skit i om folk glor eller om du känner dig fet för du är bättre än dom och är på väg att minska i vikt medans dom förblir idioter.

  • Ta en skön promenad i naturen lite då och då, gärna i sällskap. Jäkta inte, utan bara gå för att det är skönt att komma ut lite.

  • Besök vänner lite då och då, bara för att umgås.

  • Kasta ut alkohol och om du kan, cigaretterna. Du blir bara dum i huvudet och luktar illa, plus att du går upp i vikt långsiktigt. Måste du gå på krogen gör det nykter även om det känns jobbigt.

  • Ha inte bråttom med att gå ner i vikt, det kommer aldrig att hända så fort som du önskar iallafall. Njut av att gå ner i vikt istället.

  • Kasta bort alla idiotiska bantningstidningar och ignorera alla skräptidningar som försöker få dig att bli fet igen genom fler idiot nep för viktminskning.

  • Långsamt minska ditt socker intag. Gör du det snabbt kommer du bara att må dåligt eftersom socker har samma effekt som knark och du vill ju inte bli en pundare som är ute efter nästa "fix" utan lite smalare.

  • Gå och sola solarium/sitt ute och sola. Även en liten gnutta färg gör underverk och du känner dig piggare och fräschare. Har du mäjlighet att sola ute så gör det. Seretoninet gör digg pigg!

  • Hitta en träningsform som passar dig och kör hårt. Det behöver inte vara styrketräning eller löpning. Prova alternativ som dans, yoga, kampsport, curling, paddling eller vad som helst som aktiverar dig. Hitta något som är kul och som passar dig. Skit i alla tabun om att man inte kan för att man är fet, det är bara taniga fjollmodeller som hittat på dom och dom har knarkat ihjäl sig eller är feta nu iallafall.

  • Försök att bryta igenom dom lögner som du lever i som samhället satt upp. För att man har lite övervikt är man inte dum, fet och ful, tvärt om. Du är smart och attraktiv oavsett vad andra säger. Dom är bara rädda för att själva bli feta och hånade. Du kan allt, precis som alla andra.


  Så...är du ett pucko eller vill du gå ner i vikt?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...