Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • ...then I took an arrow in the knee. | jimiwikman.se

  ...then I took an arrow in the knee.

  Posted , 101 views, 0 comments

  Det är nu över en vecka sedan jag besökte bystspecialisten och opererade knät och jag börjar långsamt återgå till en normal vardag, men det har varit en intressant resa.

   

  Under ett par år nu har jag haft lite problem med knäna, eller snarare under knäna. Det är förmodligen en långdragen benhinneinflamation som aldrig vill ge med sig och så fort jag får tag på den sjukgymnast jag har försökt få tag i för en tidsbokning (seriöst...öppet 8-8.15 på måndagar?) så ska jag få bukt med det också.

   

  Jag har även haft en knöl på ena knäskålen som ibland ger upphov till rejäl smärta när jag råkar komma åt den. Jag lyckades med det under ett biobesök och det är ingenting jag kan rekommendera för folk tar verkligen illa upp när man börjar låta som trollet i sagan om ringen mitt i en spännande scen.

   

  Den knölen beslutade jag att ta bort och efter en viss förnöjsamhet av att få göra operationen hos en kirurg vars referenser innefattar en omformning av systrarna Grafs amningsutrustning så var det dags.

   

  Efter en blixtsnabb undersökning (seriöst, det tog knappt 5 minuter) så fick jag tid fyra dagar senare (jag var där på fredag och fick tid på tisdagen efter!). Jag har redan testat att operera mig med lokalbedövning då jag tog bort en knöl i vänster handled, men att operera knät visade sig vara lite värre...

   

  Att ta bedövningssprutorna i knät var ingen angenäm upplevelse. Det påminner ganska mycket om när tandläkaren hittar ett hål i en tand med den där spetsiga skrapan och det tar ett par sekunder innan han märker att han sitter och sticker spetsen i nerverna nere i tandens rot. Fast 10-12 gånger efter varandra...

   

  När bedövningen väl var satt så var det dags att karva upp och ta bort lite saker ur knät. Att området runt själva knäskålen är helt bedövad och resten av knät har full känsel gör att det blir en ganska obekväm situation när det skärs och undersöks. Känslan blev något mer obekväm när jag vid två gånger kände skalpellen skära i knät och jag fick ytterligare ett antal bedövningssprutor.

   

  Den känslan förstärktes när jag fick böja på benet och ryckandet och slitandet fortsatte så jag var helt säker på att att kirurgen skulle dra ner huden runt knät som om han skalade en banan...

   

  Det är alltid lika upplyftande när kirurgen lägger ner delar av ditt knä i ett provrör och meddelar att han ska göra ett försök till sen ger han upp och hade jag inte vetat vad han syftade på hade jag nog ställt mig upp och gått då. Inte för att varken det uppskurna knät, höften som låst sig av den konstiga vinkeln eller mina ryggmuskler som hade kramp hade gjort det speciellt enkelt, men jag hade lyckats!!

   

  Efter operationen tog jag bussen hem och gjorde nog en dam lite halvtrumpen då jag satt utan att kunna böja knät och därmed tog upp lite mer säte än vad som kanske är riktigt artigt. Väl hemma började resan mot att kunna böja benet och det gick ganska fort även om det inte blev helt angenämt de första 3-4 dagarna.

   

  Så idag är det lite ömt fortfarande där delar av knät avlägsnat och fortfarande lite stelt, men jag har överlevt och kan se fram emot nya äventyr!

  Ja, ganska precis så här var det!!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...