Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Nystart med flytt, uppdateringar och ett SEO experiment! | jimiwikman.se

  Nystart med flytt, uppdateringar och ett SEO experiment!

  Posted , 122 views, 0 comments

  Nystart efter vårstädningen med flytt av webbplatser, uppdateringar av design, inköp av nya domäner och sedan ett spännande SEO experiment, så ser det ut just nu för mig och det är därför hela sajten beter sig lite märkligt för tillfället.

   

  Jag har funderat ett tag på att flytta lite domäner till ett webbhotell istället för att hosta själv så nu slog jag till och flyttade den här sajten och några till. Eftersom jag ändå registrerade en hel del domäner hos GoDaddy så kändes det naturligt att testa deras  webbhotell också.

   

  Efter flytten så började jag kika lite på optimering för sidan har varit segare än sirap ganska länge. När jag började så laddade sidan på över 60 sekunder på grund av ett loopande plugin och sedan på ca 18-22 sekunder. Det är horribelt länge så jag började pilla runt lite och ligger idag på 3-4 sekunder på startsidan. Då har jag inte gjort några kodändringar utan bara optimerat med cache och cloudflare.

   

  Nu är det dags att ta itu med de stora problemen som ligger i bildhanteringen där det här temat har slarvat lite och sedan slå ihop CSS och JS till färre anrop. Jag får väldigt dåliga värden i PageSpeed Insights så det finns mycket att justera rent funktionsmässigt, men sedan är det en hel del som ska fixas rent användbarhetsmässigt också...

   

  Lite domäner blev det som sagt inköpt också, så nu tänkte jag göra ett litet SEO experiment med dem. Jag tänkte sätta upp 5-10 fokuserade sajter med inriktning på specifika nyckelord och sedan se hur mycket jag kan klättra i pagerank. Sidorna blir hyfsat enkla med landningssida, ett par informationssidor och sedan artiklar länkade hit till specifika sektioner med nyckelorden i länktext och url.

   

  Jag lägger upp alla sidor i Google Tag Manager med Google Analytics och Google Webmaster Tools till att börja med så jg kan tagga upp innehållet och få data. Sedan blir det att koppla på lite roliga saker som ClickTale och Optimizely för att experimentera och optimera långsiktigt.

   

  Jag tänker mig att det kanske finns någon mer som är intresserad av SEO och optimering och om det är så så kan jag tänka mig att skriva lite om vilka steg jag tar och vad utfallet blir? Skriv i så fall i kommentarerna för att hjälpa till att motivera!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 12 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...