Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Now I have a mac, hohoho... | jimiwikman.se

  Now I have a mac, hohoho...

  Posted , 90 views, 0 comments

  Så kom dagen då när jag packade upp min första egna mac. Det var en dag jag visste skulle komma, men det kändes ändå lite märkligt att jobba med en ganska annorlunda upplevelse som jag inte kan säga är helt utan friktion än.

   

  Att packa upp min nya Macbook Air kändes bra, jag så fram emot att få testa en mac äntligen och Macbook Air är ju stilmässigt helt underbar och smidig. det var lite mer kablar än vad det brukar vara, men annars så var det ingen större skillnad mot att packa upp vilken annan laptop som helst.Att bara öppna datorn och sätta igång kändes ganska skönt och flödet med att ställa in saker och ting kändes bekant från bland annat iPad.

   

  Macbook air har ingen CD/DVD spelare och eftersom jag har CS5 sviten på skiva blev det lite knepigt, men Marko på kontoret delade vänligt ut sin DVD spelare över nätverket så gick det bra också (tack @deeped för tipset!). Installationer är överlag lite annorlunda mellan en mac och en PC och det tog en stund innan jag började få kläm på det.Samma sak med avsaknad av delete och högerklick, även om jag upptäckte att det går utmärkt att högerklicka bara man kommer på knepet, kändes lite klaustrofobiskt och jag satt som ett fån i ett par minuter innan jag kom på att det är cmd+c och inte ctrl+v för att kopiera på en mac...

   

  Som alltid med mac så stör jag min på vissa brister i designen av operativsystemet där "hålen" runt dockan och att äpplet inte avskiljs från den övre toolbaren så att det blir lättare att särskilja systemfunktioner från programfunktioner är de mest framträdande. Jag blev också förvånad över hur långsam min Air är på att hitta och koppla upp sig mot trådlösa nätverk, speciellt här hemma där jag kör utan DHCP på routern där den tappar uppkopplingen hela tiden och det tar upp till 20 minuter innan den hittar hemnätverket.

   

  Skriva på min Air är en fröjd och allt ser snyggt och prydligt ut. Jag tycker till och med att finder fungerar bra, men stör mig fortfarande på att många program startar i småfönster istället för helskärm och att när jag drar upp i helskärm så försvinner övre programbaren.  Kort sagt så är det en del småsaker som är annorlunda och för mig som är van med högerklick istället för kortkommandon så blir det en avvänjningsperiod känner jag. det känns dock inte som att min Air är något revolutionerade steg jämfört med min Dell PC, men den är betydligt smidigare och riktigt skön att skriva på.

   

  Nu ska jag bara komma på vilka program som jag bör ha och lära mig lite tips och tricks för mac, sen ska det nog bli en bekant känsla det här. Jag funderar redan på en Airport Extreme och en Time Capsule, men vi får se vad plånboken tillåter framöver.Du får gärna tipsa om vad som är ett måste för en Mac för alla tips mottages med tacksamhet!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 11 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...