Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Må du leva i intressanta tider, eller det är mycket nu... | jimiwikman.se

  Må du leva i intressanta tider, eller det är mycket nu...

  Posted , 117 views, 0 comments

  De senaste två veckorna har varit hektiska, väldigt hektiska. Jag var iväg till Sälen med goda vänner, besökte Klarna för ännu en intervju, skapade ett CV, skapade en ny logotyp åt ett företag, gjorde ett par kundbesök, skapade nytt tryckmaterial till Höstmörker och sen har jag jobbat på en e-handelskonvertering, ett par rapporter och så har det varit tentavecka med allt vad det innebär.

   

  Puh! tror jag summerar dom senaste veckorna som började med en tripp till Sälen i goda vänners sällskap. Efter en trevlig resa upp och en trevlig första kväll klämde jag till med 40+ graders feber som slog till när vi gick på spa självklart. Jag får skylla mig själv som trodde att efter höstens vansinnes tempo så skulle jag klara mig när jag väl tog det lugnt och släppte alla krav ett tag. Lite ångest för att jag sabbade stämningen för dom andra, men ändå glad i själen när jag kom hem och kryade på mig efter ett par dagar.

   

  Efter en del mailkonversation med Kristoffer Darj på Klarna så blev jag inbjuden till intervju två och lyckades pricka in en skjuts med en vän som skulle till Stockholm redan dagen efter, vilket passade Kristoffer bra också. Kom ner tidigt och passade på att ta ett kundsamtal innan jag gick upp till Klarnas kontor för att göra ett snabbt IQ test och sedan prata lite med Kristoffer. Grämer mig fortfarande att jag bommade en fråga på IQ testet och jag vet inte om jag tycker att intervjun gick särskilt bra heller. Jag var lite för trött och lite för sliten för att ha kunnat gjort ett bra intryck, men vi får se om någon vecka var Kristoffer tyckte.

   

  Min Svåger som jobbar på Atea krävde ett CV eftersom Atea har ett jobb som han tyckte jag var perfekt för, så det var bara att öppna upp InDesign och göra ett CV. Resultatet blev ganska bra om jag får säga det själv. Jag har också fått bra respons från ett par företag som jag skickat till, bland annat Norkay, Landetreklam och Heimer & Company. Nu ska vi se vilken respons det får på Atea också samt dom andra företagen som jag skickat till under dom senaste veckorna.

   

  Jag har hunnit jobba en del också, bland annat med en e-handels konvertering som ska vara klar nu i dagarna och sedan har jag gjort ett snabbt jobb i Illustrator för att skapa en logotyp för ett e-handelsföretag som vill hålla locket på ett tag till. Höstmörker är ett evenemang som går av stapeln ikväll och jag fick äran att skapa affisch, biljetter, parkeringsbiljetter och en tidningsannons, något som var väldigt givande måste jag säga.  Slutligen har jag hunnit med ett par kundbesök som resulterat i ett par offerter och har blivit tvungen att tacka nej till ett par projekt på grund av tidsbrist. Bland annat ett projekt som det skar i hjärtat att ge tråkigt besked till, men finns det inte tid så gör det inte det.

   

  Studier har varit det som har dominerat senaste veckan iallafall, eftersom det är tentavecka och jag studerar 150% på distans, vilket betyder en hiskeligt massa skrivande. I en kurs har jag skrivit en rapport om grafisk utformning för webb och jämfört Aftonbladet med DN plus en summering av en del av Information design, an introduction och sedan kompletterat med en redesign av en akademisk rapport med tillhörande motivering. Inatt skrev jag en rapport om additiv och subtraktiv färgblandning och under veckan klämde jag i med både en 48 timmars hemtenta om kognitionsvetenskap och en 25 frågors snabbtenta i samma ämne. I dom andra kurserna så blev det en rapport om tvärvetenskap och lite annat smått och gott.

   

  Förutom att jag blev sjuk ett par dagar så klämde junior i med att bli tokförkyld mitt i tentaveckan, vilket ställde till det en del tidsmässigt. Det blev också sjukdom i skolarbetet med ett par klasskamrater som insjuknade så det blev lite spännande på så vis också eftersom det är en hel del grupparbete med allt vad det innebär.

   

  Den närmaste tiden kommer förmodligen att bli lika hektisk och kalendern börjar fyllas på ordentligt. Dels har jag flertalet projekt som kommer att börja framöver, dels så bär det iväg till Borås på Distanshandelsdagen om ett par veckor och nästa vecka kommer att vara en mellanperiod innan jag får ta bussen till Borlänge igen och sätta mig i skolbänken i inte mindre än tre nya kurser.  Jag ska även passa på att vara lärare tillsammans med ett par skolkamrater och knyta ihop det sista på kurserna jag läser nu. Jag ska också börja kika på vårens Exjobb och sedan får vi se om det blir som planerat eller om jag får lägga om utifrån en arbetsgivares önskemål.

   

  Må du leva i intressanta tider är en beryktad förbannelse med tvivelaktigt ursprung och även om jag kan förstå vad det syftar till efter den senaste tidens hektiska och händelserika schema så njuter jag ändå.  Så jag hoppas att du också får leva i intressanta tider, men på ett bra sätt.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 11 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...