Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Känslan av att leverera och få feedback | jimiwikman.se

  Känslan av att leverera och få feedback

  Posted , 89 views, 0 comments

  Igår var jag till Stockholm över dagen för att gå igenom lite detaljer i ett projekt jag jobbar med nu och för att ha ett möte med kunden gällande den design jag tagit fram för deras e-handelssatsning. Det var med en skön känsla jag återvände hem igen efter att designen fått med beröm godkänt.

   

  Det var en månad sedan som jag började den kreativa processen för en av våra kunder och jag hade en riktigt dålig start där jag lyckades bli sjuk ett par veckor. Lyckligtvis hade jag innan det fått oerhört bra feedback och inspiration från hela kundens marknadsavdelning där vi bland annat satt en hel dag och diskuterade designen i en fantastiskt bra brainstormingsession.

   

  Det gjorde att jag även under sjukdomsperioden kunde skissa i huvudet lite och förra veckan kavlade jag upp ärmarna och gav ett första utkast på en design. Mottagandet var positivt, men jag var inte helt nöjd för det var småsaker som behövde filas bort och struktureras om. Kundens projektansvarige och flera från Brightstep gav bra feedback på vad de tyckte skulle fungera och inte fungera och till slut satte jag mig med Patrik som också är mycket skicklig interaktionsdesigner i en lång diskussion där vi vände på varenda pixel i jakten på den perfekta designen. Patrik är det perfekta bollplanket som får mig att omvärdera och vända på precis allt tills jag får fram det som ibland kan fastna i den kreativa processen.

   

  Resultatet blev riktigt bra och jag la till en detalj som jag tyckte skulle passa bra för målgruppen och den vision som kunden har. Designmötet vi hade igår var nog ett av de kortaste och kontentan blev mest att bekräfta att jag hade träffat rätt och att kunden var riktigt nöjd med resultatet. Det kändes extra skönt att få höra att kunden var speciellt nöjd med att jag förstått målgruppen och den vision som kunden har med sin e-handelssatsning.

   

  I ett designuppdrag är att det alltid extra viktigt att få till första sidan och ramverket och det är en speciell känsla när man lyckas komma tillbaka efter en tids sjukdom och verkligen pricka huvudet på spiken nästan direkt. Det är ett direkt resultat av en kund som förstår vikten att avsätta tid för att ge mycket input och verkligen låta mig förstå alla led i deras verksamhet, från butik till marknadsföring och dessutom låta mig sitta ner med alla dessa kreativa människor och få riktigt grotta ner mig i deras hjärnor. Det ger väldigt bra resultat även om det krävs lite mer tid och engagemang från kundens sida.

   

  Sedan ska jag inte sticka under stolen med att kundens projektansvarige Johan är ruskigt duktig på det han gör och att det både motiverar och underlättar mitt kreativa skapande. Överlag kan jag säga att det här projektet känns riktigt, riktigt bra och jag ser fram emot att få se det här företaget ta steget ut på e-handelsarenan med en fantastisk plattform och en design som jag hoppas ska bli väl mottagen och leda till en fantastisk framtid för det här företaget.

   

  Jag är väldigt nöjd med min egen insats så här långt med andra ord och i höst kommer även du att få se frukten av vad jag jobbar med just nu. Det ska bli spännande att se vad du tycker om min design och mina tankebanor då.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 15 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...