Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Funderar på att återuppliva mitt webbhotellprojekt igen... | jimiwikman.se

  Funderar på att återuppliva mitt webbhotellprojekt igen...

  Posted , 88 views, 0 comments

  Inatt slog mig tanken att det kanske är dags att under nästa år återuppväcka mitt gamla skolprojekt som var en tjänst för att lista svenska webbhotell och deras tjänster. Tjänsten byggde på Wordpress som inte riktigt har den funktionalitet som jag vill ha, men med IPB så finns nu möjligheten att skapa en riktigt bra tjänst.

   

  Det som var lite problematiskt med Wordpress var att skapa relationer mellan olika databaser så att de kopplades ihop och visades på ett korrekt sätt. IPB hade vid tillfället samma problem då det krävdes en droplista för att koppla ihop tjänster med företag till exempel. Med ett par hundra företag blir det en klumpig lösning tyvärr. Idag finns möjligheten med type ahead så att du helt enkelt skriver företagsnamnet så dyker det upp automatiskt om det finns.

   

  Vad är då tanken med en databas över svenska webbhotell? Tja, tanken är att samla alla, eller iallafall de flesta, webbhotellföretagen på en plats så det blir lättare för potentiella kunder att hitta information om företagen, deras tjänster och en möjlighet att diskutera företagen med andra och företagen själva.

   

  För företagen själva är tanken att de ska kunna hantera informationen om sitt företag, kunna lägga upp olika tjänster och erbjudanden samt automatiskt dra in sitt RSS flöde och/eller blogga direkt på sajten om man så önskar. De företag som så önskar ska även kunna lägga upp sitt eget forum som de kan hantera som moderatorer.

   

  Jag kan även tänka mig att sätta upp ett artikelsystem för artiklar relaterade till webbhotell och även en sektion för instruktionsvideos och liknande. Möjligheten finns även för att skapa Wikiliknande databaser för allmän information om webbhotell.

   

  Introduktionen av Custom Advertisement Zones i e-handelslösningen IP.Nexus gör det möjligt för mig att skapa annonsutrymmen som jag kan sälja om jag vill och samarbetet med VigLink gör att jag skulle kunna koppla på affiliates på sajten om jag vill. Det kanske är bättre att köra manuellt dock mot olika svenska affiliate nätverk?

   

  Jag har inte riktigt bestämt mig än om jag ska köra igång något sånt här för det kommer att kosta en del, både i tid och pengar även om jag kommer att utgå från samma design som här på min sida. Förmodligen kommer jag att sätta ihop båda medlemsmässigt så blir du medlem på ett ställa så blir du det på övriga sajter också, men vi får se...

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 19 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...