Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • En galet bra vecka att se tillbaka på | jimiwikman.se

  En galet bra vecka att se tillbaka på

  Posted , 119 views, 0 comments

  Veckan som gick så tryckte jag igång ett helt nytt arbetsflöde hos kund, något som jag förväntade mig skulle leda till en del frustration och knorrande eftersom det är jobbigt med förändringar. Istället blev det en vecka av entusiasm och positivitet vilket gjorde veckan till en av de bästa på länge.

   

  Under flera veckor har jag knåpat på det nya arbetsflödet och byggt ett antal flöden utifrån mina hypoteser om hur man bör jobba i större IT projekt för att det ska fungera. Som alltid har jag tagit det bästa från Agile och Scrum och gjort det realistiskt utifrån vad man måste göra i stora projekt med fasta leveranser. Det är i stort sett samma process som i den bok jag skrivit på ett tag nu, fast anpassad för just kundens verksamhet.

   

  Efter nästan 4 timmars power point genomgång i olika sammanhang och timvis med praktisk genomgång så kom flödet igång och började användas. Reaktionerna lät inte vänta på sig och de olika grupperingarna vände och vred på varenda liten detalj. Dels för att se till att man förstått, men också med en ambition att utforska och hitta förbättringar.

   

  Ingenting gör mig så glad som att se andra djupdyka in i sina processer och försöka hitta allt bättre sätt att jobba, samtidigt som man rannsakar sina tidigare sätt att jobba. Denna vecka utmanade hela verksamheten varenda tanke och uppsättning i JIRA och Confluence så jag fick verkligen vara alert och tänka både vertikalt och horisontellt!

   

  Det har varit en helt galet bra vecka, tack vare en hel verksamhet som verkligen visar att man är med på ändringen och att man inte bara accepterar de förändringar som presenteras utan man är aktivt med för att förbättra i varje led. Det är verkligen en ynnest att få jobba med sådana människor och än mer att få jobba med att göra den dagliga processen för så många människor lite bättre.

   

  Nu tar vi nya tag och fortsätter arbetet att befästa processen innan jag måste gå vidare med nästa uppdrag. Jag misstänker att nästa vecka kommer att bli minst lika galet bra. Som vanligt längtar jag till måndag så jag får fortsätta att göra världen lite bättre...en arbetsprocess eller designupplevelse i taget!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...