Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Distanshandelsdagen 2011 blev en succé #sdh11 | jimiwikman.se

  Distanshandelsdagen 2011 blev en succé #sdh11

  Posted , 96 views, 0 comments

  Distanshandelsdagen är över för i år, men för mig och många andra så blir det nu ett par veckor med uppföljning av ett mycket lyckat evenemang som jag gärna återkommer till nästa år. Resultatet för mig personligen är att jag sitter i en märklig situation med flera anställningserbjudanden och ännu fler arbetserbjudanden...

  På väg till Borås

  Mitt Boråsäventyr började på onsdagen med uppstigning 04.00 och sedan en 6 timmars tågresa. Resan gick hyfsat bra även om det är lite nervöst att göra många byten på en sträcka man aldrig åkt förut. Väl framme tog jag en rask promenad genom hela Borås eftersom Google Maps listar First Hotel Grand på fel sida av Borås. Som tur är så ligger Turistbyrån där istället så jag fick hjälp att hitta rätt. Väl på hotellet så slöt jag upp med Mattias Pihlström och Arne Andersson vid konferensavdelningen där vi satte oss ner och sammanställde våra tankar och synpunkter på dom sex webbplatser som skulle presenteras på torsdagen. Det svåraste med sammanställningen var förmodligen att välja ut vad vi skulle kommentera på eftersom varje webbplats hade begränsat med tid på scen.

   

  Efter att Arne pusslat ihop presentationen så var det dags för kvällsmat tillsammans med Bo Lindell och Gunnar Ryman. Maten var i världsklass och trots att det tog en liten stund och att köket råkade missa min förrätt, något som jag hade stort överseende med, så måste jag säga att det var en trevlig och avslappnad tillställning. Vid nio snåret dök Ola Wenström och hans fru upp och gjorde oss sällskap och samtalen tog ny fart. Även en riktigt trött Arne kämpade tappert trots att han nog föredragit att krypa till kojs om vi inte hade haft så trevligt. Omkring halv ett kastade jag in handsken för dagen och tog några timmars sömn innan det var dags för den stora dagen.

  Torsdagen

  06.00 gick klockan igång och det var inte världens piggaste Jimi som klev upp kan jag ärligt påstå. Spänd i nacken av lite nervositet gav mig en fin spänningshuvudvärk redan på morgonen, men det var bara att bita ihop och ge sig av upp till Åhaga. Väl på plats blev det en snabb macka och en flaska vatten och sedan upp till scenen med nervösa kliv. Jag kan säga att det var ingen liten scen och utsikten från scen med dom 500 sittplatserna var ganska skräckinjagande kan jag säga. Lite sista minuten fix med att lägga till en missad bild i presentationen blev extra spännande när Internet var nere och stackars Lottie Knutson som skulle prata först gick som katten runt het gröt innan situationen löstes och hon äntligen kunde kolla igenom sitt material! Jag ber om ursäkt för det Lottie, men jag skyller på nerverna...

   

  Väl klar med förberedelserna och en liten genomgång med Ola Wenström angeånde upplägget så kunde jag sätta mig i publiken och lyssna på Lottie's berättelse, mest för att se hur scenen ser ut från publikens sida. Jag tyckte Lotti gjorde en bra presentation, men jag var för nervös för att riktigt ta in allt. Efter Lottie var det dags för Mikael Hussain och Henrik Pettersson från Klarna som diskuterade kommande trender inom risk och bedrägerier, men jag smet iväg för att gå igenom vad jag skulle presentera så jag missade den presentationen.

  Dags på scen....

  Efter fikat var det sedan dags för oss att ta scenen och trots att det var fjärilar innan jag klev upp på scen så flög dom iväg ganska snabbt tack vara Ola och Arne som verkligen satte en skön och avslappnad stämning på scenen när dom diskuterade Arnes bemärkelsedag som inföll just på torsdagen och som Ola med flera hade snappat upp. Jag kan säga att stå inför ett par hundra personer från både stora och större företag borde ha gett mig stora skälvan, men det kändes inte alls så farligt när jag väl stod där.

   

  Arne satte ribban på en gång när han förklarade att han hade varit lite för snäll året innan enligt Mattias, som förklarade att vi hade full förståelse för att e-handel är svårt och då blev det bara jag kvar att vara bad-guy, så jag tog fram den stora verbala yxan och gick lös på webbplatserna. Jag var först ut på varje webbplats och gav en kort syn på webbplatsens design och sedan kom Mattias och Arne in och gick in mer på funktion och köpupplevelse, något som uppskattades av publiken tydligen. Själv tyckte jag att varje sida fick ruskigt lite tid och jag kan inte säga att jag tyckte att jag gjorde världens bästa presentation, men publiken var nöjd och vi överlevde dom 75 minuter vi hade till vårt förfogande utan några större problem. Jag hade faktiskt riktigt kul däruppe och kände mig trygg i min egen kunskap och stödet från Arne, Mattias och Ola.

   

  Efteråt kom paret Harge fram och tackade för våra synpunkter och gav visitkort. Paret fick frågan av Ola direkt efter vår presentation om hur dom tyckte att det var att få synpunkterna och trots att Ragnar sa att det sved så var han ändå mycket tacksam över att få synpunkterna. Det värmde för vårt mål var att vår kritik skulle hjälpa e-handlare att skapa bättre webbsidor i framtiden, inte att "såga" webbplatserna för att vara elak. Efter det korta mötet var det dags för mat och alla rörde sig mot matsalen, utom jag som istället tog tillfället i akt att pusta ut lite bland montrarna i mässavdelningen.

   

  Under ganska kort tid var det flera företag som kom fram och uttryckte sig positivt om vår presentation och jag fick dela ut en hel del visitkort, bland annat till kappahl, MQ, Stayhard, Centiro, Wipcore, Borås Repro och en hel del andra. En dam från Homeenter gav upp sökandet efter mig och bad istället Bo Lindell att förmedla kontakt och sedan var det en mycket försynt dam som försiktigt bad om ett visitkort efter att ha letat efter mig en längre tid. Även paret Harge letade upp mig igen och vi pratade en stund tills Niklas Hedin från Centiro kom förbi högg tag i mig för en lunch.

  Lunch!

  Lunchen blev lite äventyrlig eftersom det var smått kaotiskt på grund av dubbla sittningar, men till slut löste det sig och jag och Niklas hamnade bredvid ett logistik företag från Åland, som dessutom även hade varit i Sundsvall och lyssnat. Det blev en riktigt trevlig lunch som avslutades först när Niklas gick för att förbereda sin presentation. Jag passade på att återanvända mina blommor jag fick efter vi gjorde vår presentation och gav dom till kökets ansvarige med mitt helhjärtade tack för deras hårda arbete, något som verkade uppskattas med tanke på alla glada miner sedan. Jag återgick till att njuta av alla montrar och fick dagens roligaste fråga från en av Wipcores personal: "Vill du ha sprit?". Han syftatde självklart på handsprit, vilket var ett annorlunda och inte alls fel sätt att få uppmärksamhet.

  Niklas Hedin

  När det var dags för Niklas Hedin att göra sin presentation bänkade jag mig på första raden och kände mig hedrad över att bli nämnd och utpekad från scen flera gånger (tack för det Niklas!), något som även Ola gjorde, precis när jag tog kort på honom vilket blev lite extra spännande då han stannade upp och poserade mitt på scen inför fem hundra personer eller något sånt. Niklas gjorde en jättebra presentation som jag verkligen tyckte var intressant på flera nivåer och jag ser fram emot att höra mer av Niklas i framtiden. Det är synd att han bor så rackarns långt bort bara...  Niklas mamma stod också för dagens ödmjukaste ögonblick när hon kom fram och berömde mitt bidrag i dagens evenemang, något som värmde långt in i själen.

  Ari Riabacke

  Efter fikat var det dags att lyssna på Ari Riabacke, mer känd som beslutsdoktorn, som jag sett fram emot att lyssna på. Första intrycket när jag träffade honom på förmiddagen var att han verkade lite osäker, men tjohej vad det skenet bedrog sig! Jag trodde också att det skulle bli en intressant presentation, men kanske lite tung för en del på grund av det mycket djupa ämnet, nämligen psykologi och hur vi fattar beslut, men kyss karlsson i kakelbaren vad fel jag hade! Ari klev upp på scen och dominerade. Han tog dom tunga intellektuella ämnena och kastade in en sådan klockren humor så det var en fröjd att se. Jag aldrig haft så kul åt en timmes presentation om beslutsprocesser som jag hade när Ari gjorde sin presentation. Sen att Felix Herngren ser näst intill exakt ut som Ari gjorde inte det hela sämre kan jag säga.

  Kort efter Ari var det dags för prisutdelning med Ola och Magnus Bäcklund som fick visa upp sig lite inför kvällens underhållning och sedan bar det av hemåt igen för att byta om till kostym inför middagen. Jag hade förmånen att få dela bil med några mycket trevliga och pratsamma representanter från InkClub som gjorde resan lite extra spännande. Jag är aldrig helt bekväm i kostym och med lite för stora kläder så kändes det lite extra ovant, men det gick ändå och jag såg väl inte så tokig ut trots allt om jag får tro omgivningens kommentarer (Tack för det Ola!). På vägen tillbaka till middagen delade jag bil med Ola och hans fru och diskussionen hamnade på hur våra unga har utvecklat helt nya sätt att tänka och andra intressanta ämnen.

  Middagsbjudning på Åhaga

  Tillbaka på Åhaga blev det först lite mingel och jag försökte leta upp en lugn vrå för att pusta ut. Efter en liten stund dök Jonas Åkermark från Wipcore upp och vi hade en trevlig diskussion. Efter en stund fick vi besök av Linda Hedström som också försökte hitta en lugn plats och sedan hennes kollega Hans Löwlund om jag inte minns fel. En trevlig pratstund senare bar det av in till matsalen som var vackert uppdukat och jag hamnade bredvid Mikael Hussain från Klarna och Magnus Noord från Skickatårta.se, en av vinnarna i årets prisutdelning på Distanshandelsdagen. Maten var fantastiskt god och jag lät Magnus adoptera mina vinglas och sedan kaffekopp.

  Jag fann mig i en trevlig konversation med Mikael angående säkerhet och diverse andra ämnen och trots en mycket trevlig show från Magnus Bäcklund och hans band så var både jag och Mikael smått utmattade av dagens presentationer, så vi bestämde oss för att smita och ta en taxi tillbaka till Grand. Mikael såg verkligen trött ut och jag skulle inte bli förvånad och han somnade på väg till rummet, men själv tog jag mig iallafall till rummet och hann med en lång telefonkonversation med min fru innan jag lät ögonlocken falla.

  Fredag i Borås och vägen hem

  Fredagen började med en härlig sovmorgon ända till 10 och sedan lyxade jag lite och låg kvar i sängen ganska länge innan det var dags att kliva upp och packa ihop för resan hemåt. Med två timmar att slå ihjäl innan tåget gick så tog jag en liten rundtur i Borås innan jag fick inbjudan till fika av Anders Kihl som jag "känner" genom Twitter. Det blev en kort, men trevlig pratstund över en bit pastasallad innan det var dags att åka hemåt.

   

  Hemresan var lång och jag lyckades hamna i fel vagn vid bytet i Herrljunga och fick vackert slå mig ner där det fanns plats tills jag kunde byta till rätt vagn och plats vid nästa station. Sånt ger alltid lite extra puls, men det gick ju bra den här gången också. Efter nästan 30 minuters frustrerande väntan i Borlänge så kom jag äntligen hem strax för 8 på kvällen till min fru och son som väntade på perrongen och jag kunde glatt konstatera att en mycket trevlig och lyckad Boråsresa nu var slut och det var dags att försöka bearbeta intryck och ta några viktiga beslut i frågor som dök upp under resans gång...

  Jag ser redan fram emot Distanshandelsdagen nästa år och jag hoppas att vår dynamiska trio kan får göra favorit i repris då smile3.gif

  Reflektioner

  Borås blev för mig en riktig lyckoträff. Jag fick träffa många företag och intressanta personer, något som också lett till en ganska annorlunda situation när det gäller mitt jobbsökande. Det blev en rejäl egoboost att inte bara få beröm utan också att bli refererad till och uppmärksammad från scen av såväl Ola som Niklas och lite kort även Ari. Jag fick också ett bevis på att jag inte har några större problem att stå inför hundratals personer eller börjar bete mig fånigt runt kändisar eller personer med såväl makt som inflytande. Jag är mig själv ändå, vilket är precis som jag hoppades att det skulle vara. Jag fick också ytterligare bevis för att jag ligger helt rätt när det gäller karriärval och inriktning på Neurowebbdesign.

   

  Livet leker och det ser inte ut som att det blir tillbaka gång till en statisk vardag än på ett tag...nu är det kaos och spännande tider som gäller!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...