Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Det är bra att ha kollegor när hjärnan fastnar | jimiwikman.se

  Det är bra att ha kollegor när hjärnan fastnar

  Posted , 97 views, 0 comments

  Jag har ett mindre projekt som har hög prioritet som jag har försökt att komma till rätta med, men av någon anledning så fastnade jag i en kreativ loop och fastnade tankemässigt...

   

  Det mindre projektet verkade ganska strömlinjeformat när jag fick det, men allteftersom jag börjat kika på det så ökade komplexiteten med olika variabler och undantag. Det sammantaget med en väldigt annorlunda grundkonstruktion gjorde att jag fastnade i den kreativa processen och eftersom jag har väldigt mycket att göra just nu så kröp stressens kalla hand in i hjärtat för att jag kände pressen att hitta en bra lösning.

   

  I torsdags efter ett mycket lyckat kundmöte så haffade jag därför några kollegor och bad chefen (Mattias Pihlström) att kika förbi om han hade tid. Det var förmodligen den minst organiserade eller sammanhängande brainstormingen jag någonsin genomfört för min hjärna var verkligen helt utbränd och sömnen hade det varit lite ont om kan vi säga.

   

  Trots det så visade Mattias, Sïmon och Tobias mycket stort tålamod och lät mig stappla runt i de tomma skrymslena som var mina kreativa tankar och sedan visade de varför de är de bästa kollegorna (och chef) man kan ha.

   

  Alla mina funderingar tog de och ifrågasatte, utvecklade och förkastade och sedan kastade de in sina egna tankar och förslag i en aldrig sinande ström på ett helt underbart kreativt sätt. Mattias kunde inte stanna så länge men Sïmon och Tobias hjälpte mig att vända och vrida på precis allt och det var en fröjd att se dem kliva ur sina egna erfarenheter och ta besökaren roll om och om igen.

   

  Bombardemanget av förslag, frågor och resonemang om alla designelement fick långsamt min blockering att försvinna och tillsammans fick vi fram ett ungefärligt flöde som jag nu kan ta och förädla och förankra. Ångesten över att sitta fast kreativt är borta och jag fick ny energi i projektet.

   

  Att ha kollegor som är villiga att helt förutsättningslöst släppa allt för att hjälpa en kollega att leverera en ännu bättre lösning eller produkt och sedan göra det på ett helt fenomenalt sätt är något som är ganska ovant för mig. Det känns skönt att jobba på ett företag som Brightstep där jag är omgiven av de mest kreativa, professionella och kunniga människor jag någonsin träffat!

   

  Stort tack till Mattias Pihlström (@MPihlstrom ), Sïmon Saneback (@saneback) och Tobias Fink (@saibotknif ),  ni är bäst!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 5 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...