Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Börjar närma mig lansering nu | jimiwikman.se

  Börjar närma mig lansering nu

  Posted , 121 views, 0 comments

  Det har gått lite drygt en vecka nu och jag har fått det mesta på plats med min webshop baserat på Wordpress och WooCommerce med BuddyPress och BBPress som lite extra krydda på moset. Det betyder att det börjar bli dags att lansera på allvar nästa vecka om allt går som det ska!

   

  Att bygga en webshop från grunden i ett nytt system kändes som ett jätteprojekt, speciellt som det var dussintals plugins som skulle samordnas och integreras med min vision. Detta dessutom samtidigt som jag bygger två andra webshopar också med sina egna små utmaningar. Lyckligtvis så har allt gått bra och det börjar nu se ut som en riktig webbplats (förutom kassan som ska byggas om och en liten bugg i mobilen som måste fixas).

   

  Det som varit svårast är förmodligen att ta beslut om hur frakten ska fungera. Idag så jobbar jag bara mot en leverantör och då var det ganska lätt, men i framtiden så kanske jag ska ha flera leverantörer och då kan det blir lite problematiskt. Min lösning idag är viktbaserad vilket betyder att jag fick sätta upp 10 zoner med 15 viktklasser vardera för de 90+ länder som jag kommer att hantera. Det kommer att fungera fint närmaste tiden iallafall.

   

  Det näst svåraste är fortfarande att få till Adaptive Payments då min app fortfarande inte är godkänd (missade att klicka på rätt knapp för att skicka in igen för fortsatt review...lite dålig UX på den kan man säga. Så länge det blir klart så ska det nog bli riktigt bra, men även utan så går det bra att köra med vanliga Paypal även om det är lite krångligare.

   

  Så till nästa vecka så är det framförallt att lägga upp produkter och skriva texter som ligger på agendan. Jag ska också börja sätta upp analysering med hjälp av min kollega Åsa och sedan ska vi se om jag kan locka någon på SEO fronten att agera mentor för offsite SEO. Sedan är det dags att börja marknadsföra, vilket ska bli riktigt, riktigt kul!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...