Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Att vara populär och totalt förvirrad | jimiwikman.se

  Att vara populär och totalt förvirrad

  Posted , 224 views, 4 comments

  Just nu befinner jag mig i en ganska trivsam situation där jag har flera företag som rycker och drar i mig, faktiskt fler än normalt vilket i sig är ganska kul. Jag sitter dessutom som scrum master i ett stort projekt och jag fullständigt njuter av möjligheten att få jobba med ett sådant fantastiskt team och att kunna grotta ner mig ordentligt i JIRA och Confluence för att hitta bättre arbetsprocesser.

   

  Jag brukar ha en eller två rekryterare som hänger på låset och vill rekrytera mig till olika roller, men just nu är det verkligen högtryck och det är förstås smickrande. Jag har exempelvis blivit kontaktad för ett designuppdrag för Philips i Amsterdam där jag skulle ansvara för designen för deras E-handel. Tyvärr så blev jag tvungen att tacka nej till det uppdraget, trots att det fanns möjlighet att ta det som frilans. Jag har tidigare fått uppvaktning och hälsat på hos InUse och CGI för att nämna några och fått förfrågningar för uppdrag hos spelbolag och startups, men hittills så har det inte varit något som varit tillräckligt intressant för att locka mig från Brightstep.

   

  Det roligaste är förmodligen att jag har en rekryterare just nu som vill rekrytera mig som senior javautvecklare...till Brightstep!

   

  Under sista kvartalet förra året så blev jag infiskad i ett större projekt. Först som designresurs för att verifiera att designen från en designbyrå fungerade för plattformen, sedan som stöd för kravarbetet innan jag fick ta delar av designuppdraget också. Planen blev sedan att jag skulle ta webbutvecklingen efter kravarbetet, men det ändrades så jag fick ta helhetsansvar för krav och rollen som scrum master och testledare. Så kan det gå!

   

  Idag så sitter jag med ett team på 10 personer, varav tre är juniora utvecklare,  i Sverige och Italien. Varje dag så måste jag nypa mig i armen lite för projektet går helt otroligt bra och teamet rockar på ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare! Vi har våra utmaningar så klart som i alla projekt, men teamet möte varje utmaning med positiv energi och bara förintar alla hinder på ett helt underbart sätt! Det är utan tvekan det absolut bästa team jag någonsin jobbat med, och då har jag jobbat med några av världens bästa!

   

  Att sitta med så många hattar är så klart inte optimalt, men det fungerar bra i det här projektet även om det är lite splittrande att hela tiden hoppa mellan så många olika områden, oftast samtidigt, men jag gillar det! Jag har dessutom lagt på mig ytterligare en uppgift och det är att hitta nya, förbättrade sätt att använda Confluence och Jira så det blir till så stor fördel för projektet, kunden och oss på Brightstep. Det betyder att jag jobbar mycket med flödena i JIRA och ser över hur vi kopplar ihop kraven i Confluence med saker i JIRA och vice versa. Det är väldigt spännande och intressant att hela tiden lyssna på teamets önskemål och matcha det mot helhetsmål och vi har nu en ganska komplicerad, men ändå väl fungerande process som jag tror kan ge riktigt bra effekt, både i projektet och i den löpande förvaltningen sedan.

   

  Så mellan förfrågningar från rekryterare och scrum master i ett projekt som är lite som att jonglera med motorsågar med förbundna ögon så är livet rätt förvirrande och kaotiskt, men på bästa möjliga sätt. Vi får se vad som händer i framtiden, men att det blir något spännande och roligt är ställt utom tvivel. Så det är bara att ställa sig på relingen på den lilla trygga båten och kasta sig handlöst ut i det bottenlösa havet och den storm som piskar upp gigantiska vågor av möjligheter. Det har ju fungerat bra så här långt, så vi får se vad som sker i framtiden. En sak är iallafall säker: en haj som slutar simma sjunker och dör.

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Tappat träningsrutinen - back to basics - Jimi Wikman - Affärsutvecklare och Neurowebdesigner

  Posted

  […] svårare att komma iväg!  Som grädde på moset hade jag en lite jobbig början på året och jobbet är otroligt kul, men också krävande på gamla knoppen. Så något behöver göras för att bryta […]

  Link to comment
  Share on other sites  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...