Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Att flytta stora bloggar är smärtsamt | jimiwikman.se

  Att flytta stora bloggar är smärtsamt

  Posted , 230 views, 0 comments

  Några av mina kunder hade missat att jag stänger ner mitt webbhotell trots flera påminnelser så jag skulle bara flytta över några av dem nu i helgen. Miss Hosting och Loopia var destinationerna och vad som borde varit en snabb och enkel flytt har nu pågått i två dagar och jag har magsår...

   

  Mitt första försök var på Loopia. Fick inloggningsuppgifter och klickade snabbt upp en WP installation. Letade efter en filhanterare som borde vara standard på ett webbhotell av någorlunda storlek. Nix, det fanns ingen så jag fick ladda ner ett FTP program för första gången på många år. Väl inne så hittade jag....ingenting. Inte en enda fil.

   

  Kontaktade support och fick veta att jag måste besöka sajten innan Worpress installerades (WTF!?). Aldrig hört talas om något så dumt, speciellt som jag inte vill peka om någon domän innan jag satt upp allt. Det fanns en liten genväg så det löste sig också efter ännu ett samtal med support och äntligen hade jag filerna på FTP.

   

  Nu skulle jag bara ladda upp databasen också...vart nu databas editorn fanns. Efter att ha kollat med support så hittade jag den mist sagt otydliga "logga in" som ju självklart leder till PHPMyAdmin (namngivning för bövelen...). När man klickar där får man en prompt att logga in igen (varför? Varför?!) och det blir så där härligt jobbigt för både inloggning och lösen sätts av systemet så det är svårt att komma ihåg och jag kan inte byta vy...för det är en prompt. Bah!

   

  Efter mer än ett dussin försök att ta mig förbi den prompten ger jag upp. Har försökt att byta lösen och krånglat väl över 30 minuter men systemet vägrar. kastar in handsken och ber Loopia om hjälp och ger dem länkarna till filer och databas. 20 timmar senare har jag fortfarande inte fått svar trots att jag varit tydlig med att det är bråttom.

   

  Uselt system, superbra support och jag tvår mina händer och låter Loopia hantera importerna och ta hand om sina nya kunder som jag rekommenderat till dem.

   

  Miss Hosting var mitt nästa stopp och där kör man iallafall med cPanel så det är en riktig kontrollpanel. Allt flyter på tills jag ska importera databasen. Begränsning på 50MB. Seriöst, vem har en sådan begränsning?! Kastar en fråga på deras chat och får svar på engelska. Orkar inte skriva om så jag ger upp för kvällen och mailar istället.

   

  Dag två kontaktar jag Miss Hosting igen på chatten och får hjälp direkt. En tekniker hjälper till och går långt, långt utöver vad som kan förväntas efter att jag frågar om jag kan ge länkar till filerna istället för att ladda upp dem. Kundservice på hög nivå. Nu håller jag tummarna att allt kan gå smidigt så jag kan lägga en kund till handlingarna iallafall efter två dagars jobb.

   

  Börjar nedladdningen av en ny kunds databas och filer. FTP stryps till 240k någonstans och jag vill bara göra obeskrivliga saker med den som bråkar med mig igen. Kontaktar Telia som lovar och svär att de inte begränsar min FTP och sedan hoppar FTP upp igen till normal hastighet...

   

  Det SKA inte vara så jäkla krångligt att flytta en sajt. Det SKA inte vara så krångligt att ladda upp lite filer i ett inbyggt filsystem och det SKA inte vara så krångligt att ladda upp en databas! Det SKA inte vara så svårt att uppdatera config filerna och det SKA inte vara så svårt att byta domännamnens information.

   

  Men det är det.

   

   

   

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...