Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Näthat, feministiska hot och rasism - vilket trams! | jimiwikman.se

  Näthat, feministiska hot och rasism - vilket trams!

  Posted , 113 views, 0 comments

  Det skrivs friskt om näthat, feminister som får dödshot och självklart alla möjliga utrop om rasism, både påhittade och verkliga och jag kan bara säga att jag tycker det (mesta) är ett jäkla trams!

   

  Skriverier om näthat som begrepp är lika tröttsamt som det är fånigt. Det sociala samspelet är inte annorlunda på Internet än det är utanför så skriver du saker som andra förmodligen kommer att se som provocerande så kommer du att få höra det, det är inte svårare än så. Du blir inte utsatt för "näthat" utan får helt enkelt ta emot omvärldens reaktioner på det du skriver, precis som när jag skriver detta som jag med ganska stor sannolikhet kommer att göra en och annan lite upprörd över. Det är något som jag accepterar när jag skriver på nätet för det är en del av det media som jag använder mig av.

   

  Av den anledningen så skakar jag bara på huvudet åt de feminister (och andra) som nu ska spela offerkortet efter att i åratal skrivit sina åsikter som för många är provocerande och skapar starka känslor. Det kan inte komma som en chock efter att Internet funnits så länge att om du provocerar på det viset så kommer du att attrahera knäppskallar som kommer att ge dig svar på tal, oftast i stark affekt.

   

  Själv är jag måttligt road av många av feminismens utspel som luktar manshat mer än något annat, men jag förstår varför de finns där och jag ser hellre att några går lite för långt i sin iver att får ett mer jämlikt samhälle än att alla sitter tysta och accepterar ett samhälle som fortfarande inte är helt jämlikt. Förändringar sker inte friktionsfritt, det har det aldrig gjort utan det har kommit med stora uppoffringar och ett helhjärtat engagemang.

   

  Rasism är också något jag börjar störa mig lite på för allt är tydligen rasism numera! Det går så långt att det idag är helt omöjligt att föra en debatt om någonting som rör personer som antingen är född i ett annat land eller härstammar från andra länder utan att någon ska skrika rasist och bli offensiv. Situationen blir ännu mer absurd när bara tanken på att en person ens har någon som helst anknytning till någonting som ens kan härröras till att vara rasistiskt får hela hela svenska medialandskapet att gå bärsärk. Det är lite absurt eftersom ondska alltid frodas i mörker och tystnad.

   

  Rasism är någonting hemskt som alla bör strida mot, men för att kunna strida mot någonting så måste man också förstå det och där verkar vi i Sverige kollektivt köra med någon variant på de tre aporna (see no evil, hear no evil, say no evil) med en fjärde apa utrustad med verbal stridsklubba som ska slå ihjäl alla om vågar knysta något om rasism, eller något som vi tolkar som rasism. Invandring är ett sådant märkligt område som många ser som rasism bara man nämner och det ska då vara att vi pratar om alla som inte är svenskar eller något liknande, så en slags omvänd rasism får man förmoda då det är väldigt svårt att vara rasist mot alla andra raser, förutom de många raser som är svenskar som ska ses som undantag på något sätt...jag förstår verkligen inte hur det går ihop, men invandringsfrågan är rasism tydligen, på något sätt....

   

   

  Skyll dig själv, eller?

   

  Betyder det här då att de som skriver feministiskt laddade budskap får skylla sig själva när allsköns mansgrisar och knäppgökar får för sig att det är ok att hota och förfölja dem? Är det ok att allsköns självlobotomerade troll spyr ur sin galla och kastar sina tantrums över de mest triviala saker i brist på någon form av stimulans i sina egna patetiska liv? Eller är det ok att svartmåla en tredjedel av världens befolkning som religiösa fanatiker som våldtar och mördar sin döttrar i hederns namn eller att en persons ursprungsland påverkar personens intellektuella och civiliserade kapaciteter?

   

  Svaret är självklart NEJ för det är INTE ok. Jag tycker det är bra att extrem feminismen skriver sina manshatande krönikor, jag tycker det är bra att höger och vänster extremisterna skriver sina alster och jag tycker det är bra att de personer som vågar stå för sina provocerande texter gör det. Jag fullkomligt älskar att kunna ta del av deras tankar för att genom att kunna göra det så ökar min förståelse för vad det är som driver dem till att vara just extrema så att jag kan bemöta deras rädslor på ett rationellt och moget sätt, vilket för mig är det enda sättet att egentligen förändra vårt samhälle.

   

  Att utsättas för hot är inte på något sätt ok, men det kommer alltid att finnas där för vårt samhälle är fyllt med mentalt sjuka individer och det kommer alltid att finnas de som säger saker som de egentligen inte menar på grund av någon bakomliggande faktor. Det som jag däremot ser lite märkligt är att vi särskiljer på hot och hot. Jag har sett så märkliga åsikter som att när en kvinna som skriver provocerande och får dödshot på grund av det så ska kvinnan ha polisiär hjälp och Ipred ska användas till att hitta och straffa den skyldiga, men om en man skriver motsvarande så får han skylla sig själv. Samma sak när det gäller personer med rasistiska åsikter, men då är nästan alla i hela Sverige med på att personen är så ondskefull att denne ska stenas och kastreras offentligt...

   

  Det jag vill säga med den här långa harangen är att hela offerutspelet om att andra tar illa upp av det du skriver är ett jäkla trams. Om du inte själv kan avgöra när du skriver något som andra kommer att uppfatta som provocerande då kommer omvärlden att tala om det för dig, det är inte svårare än så. Vill du inte ha responsen så antingen skriver du något som inte är provocerande eller så skriver du inte alls. Det är du som själv väljer vilken typ av bemötande du ska få på det du skriver. Skriver någon annan något som du själv uppfattar som provocerande så har du alltid valet att gå någon annanstans för ingen tvingar dig att läsa något om du inte själv vill.

   

  Jag vill också säga det att alla ni som sticker ut hakan och tar debatten, ofta till ett högt pris för er själva, ni är mina hjältar även om jag förmodligen inte håller med om era åsikter. Det fria ordet är viktigt och vi behöver alla åsikter, även de mest extrema för att kunna se hela spektrumet innan vi formar våra egna slutsatser. Bara genom kunskap kan vi ändra andras åsikter genom att ta bort de rädslor och frustrationer som är drivkraften i deras åsiktsyttringar.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...