Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Klarnas nya hemsida och grafiska profil | jimiwikman.se

  Klarnas nya hemsida och grafiska profil

  Posted , 122 views, 0 comments

  Klarna lanserade sin nya webbplats igår tillsammans med sin nya grafiska profil och jag är lite förvånad och förtjust på samma gång för jag gillar designen på nya hemsidan, men är lite skeptisk till bytet av den grafiska profilen som kan leda till en förtroendeminskning kortsiktigt för Klarnas kunder.

   

  Att klarna kommer med en ny webbplats är jag inte förvånad över, det var på tapeten redan för ett år sedan när jag fick anställningserbjudande som webbdesigner på Klarna. Jag kommenterade deras befintliga sajt redan på intervjuerna för jag tyckte inte att den var speciellt bra.

   

  Designen de kommer med nu känns inte alls så tokig även om den kommer att behöva arbetas in lite och finjusteras som alla nya webbplatser. Speciellt Footern känns lite tunn just nu och där behöver sidan en tung contentyta att vila på. Jag är inte helt ok med att undermenyerna ser ut som em breadcrumb heller, men när man väl vant sig fungerar det. Jobb och Press fungerar inte riktigt som de ska just nu, men det är sånt som kommer att jobbas bort de närmaste veckorna misstänker jag.

   

  När det gäller Klarnas nya grafiska profil så har de valt en helt ny logga, vilket för mig är inte helt oproblematiskt. Problemet som jag ser det ligger i att Klarnas gamla logga hade hög igenkänningsfaktor och därmed fungerade den bra som trovärdighetsfaktor. Den nya loggan har inte alls samma trovärdighetsfaktor och det kommer att ta tid för konsumenterna att lära sig att den nya loggan är trovärdig.

   

  Färgmässigt och utseendemässigt är den mer lekfylld i jämförelse med den gamla loggan som associerade mer åt bankväsen och trygga institut, något som gjorde den bra som just trovärdighetssymbol. Den nya loggan liknar dessutom an del andra företag med bokstaven K som Kayako och Klout till exempel medan den gamla loggan var lite tydligare.

   

  Att lägga ut den nya grafiska profilen nu, några månader före julhandeln är så klart fördelaktigt för Klarna som då får mycket uppmärksamhet av många kunder så att invänjningsprocessen går fortare. För Klarnas kunder kan det bli lite trovärdighetsproblem och en något lägre konvertering men förmodligen inte så mycket så det kommer att bli något problem. I julhandeln är många för stressade för att reagera starkt på Klarnas identitetsbyte.

   

  Spännande är det iallafall och jag ser fram emot att se hur Klarnas nya varumärke och grafiska profil kommer att utvecklas under vintern.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...