Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Det blåser hårda vindar inför valet och fascismen växer sig starkare | jimiwikman.se

  Det blåser hårda vindar inför valet och fascismen växer sig starkare

  Posted , 138 views, 0 comments

  Runt om i Europa så tar sig främlingsfientliga attityder allt högre toner samtidigt som kommuniststaterna i världen blir allt mer aggressiva. Det är en hård vind som blåser just nu och det är svårt att inte se skrämmande paralleller till ett Europa strax innan andra världskriget...

   

  I Sverige så står Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet för de två ytterligheterna och ju starkare SD blir desto våldsammare verkar de aggressiva inslagen i VP bli. Trots envist motstånd, både ideologiskt och på många sätt odemokratiskt i mina ögon, mot SD så växer partiet för varje dag som går. Frågan är varför SD hela tiden växer sig starkare, tillsammans med andra, liknande partier runt omkring i Europa?

   

  Jag tror att det är av samma anledning som för 100 år sedan: missnöje, okunskap och rädsla. Att se sig om i samhället idag är på många sätt väldigt annorlunda än för bara 20 år sedan. Idag rapporteras dagligen om våld, mord, drogmissbruk, barnmisshandel och andra fruktansvärda handlingar samtidigt som Polisen har det lägsta förtroendet jag någonsin upplevt. Våra skolor kämpar i uppförsbacke och verkar mer förvirrad än vad den någonsin varit och trots heroiska insatser från många lärare så verkar det som att skolan inte når alla eleverna och kunskapsnivåerna sjunker stadigt i takt med att världen förändras allt snabbare. Arbetslösheten fortsätter att skapa problem och där jobben väl finns saknas bostäder och i svallvågorna från de senaste 8 årens regering så har klyftorna mellan de som har mycket och de som har minst ökat markant.

   

  Det är med andra ord en grogrund för fascism och aggressiva utbrott av frustration.

   

  1982 visades en film om ett experiment som gjordes i Cubberley High School i Palo Alto, Kalifornien 1967. Experimentet gick ut på att visa eleverna att inget samhälle är immun mot fascism och som ett sätt att förklara hur Nazismen kunde få ett så starkt fotfäste under andra världskriget. Filmen heter "The Wave" och det är en av de mest skrämmande filmerna som någonsin gjorts för den visar att med rätt stimuli och ledning finns en ondska inom oss alla. Filmen har sedan spelats in igen 2008 under namnet "Die Welle".

   

   

   

   

   

   

  Jag är ingen politiker, men i min mening så kan vi bara bryta den trend som vi ser i Europa idag genom att bryta den negativa spiralen av okunskap, rädsla och missnöje.  Vi behöver med andra ord lägga vårt krut på att lyfta skolan och modernisera den så den passar den tid som vi lever i nu. Vi behöver bryta okunskapen som finns gällande Islam och andra kulturer. Vi behöver mångdubbla antalet poliser och se till att de syns och finns i allas sinnen. Inte som negativt laddade, besvärliga, stressade soldater utan som uppskattade och hjälpsamma auktoritärer. Vi måste även se till att polisen, och vår lagstiftning tar steget in i 2000-talet för idag är både lagar och polisens kompetens/befogenheter otillräckliga. Vi måste ta hand om alla de som idag går och mår dåligt, oavsett om det är fysiska eller mentala problem och vi måste våga lyfta frågan om invandring.

   

  Idag står SD och många andra Europeiska partier på invandringsfrågan och andra partier sticker huvudet i sanden för att tiga ihjäl ett problem som uppenbarligen berör väldigt många, oavsett på vilken sida av frågan man står. Personligen tycker jag att en politiker som vägrar prata om ett ämne som en stor del av befolkningen har åsikter om är en jävla fegis och det spelar bara SD i händerna. Det är helt sant att när frågan om invandring lyfts så kommer det att bli en skitstorm utan like för många har åsikter om invandring och invandrare. Majoriteten av dessa åsikter är dock baserade på rena vanföreställningar och okunskap så precis som när man drar av ett plåster så kommer det att göra ont, men det måste göras så att hunden under får luft och kan läkas ordentligt.

   

  Vi ska också vara medveten om att när vi lyfter frågan om invandring och asyl så kommer frågan om mentalvård att explodera för det finns många, många därute som skadats svårt av världens ondska. Personer som vi idag tar emot med öppna armar och sedan överger. Jag har sett dem varje dag de senaste två åren, modern som sliter för att sätta mat på bordet åt sina barn på dagen och gråter sig till sömns varje natt av oro för familjen som just nu kanske torteras eller mördas i hemlandet. Barn vars ögon är hårda och fyllda av fruktan för de mardrömmar som ska hemsöka dem när de sluter ögonen. Brutna män vars själar långsamt dör på arbeten de hatar och vars ögon brinner av skam för att de inte kan ta hand om sin familj på det sätt som de förtjänar. Idag lämnas dessa trasiga själar att vandra utan något egentligt stöd och allt de möter är ett hinder samtidigt som omgivningens okunnighet bara spär på deras smärta.

   

  Jag anser att alla civiliserade och upplysta människor bör hjälpa andra som har det sämre ställt, men vi måste också se att sättet vi gör det idag lämnar en del att önska och att vi måste fullfölja våra åtaganden mot dessa människor. Vi har ett ansvar att se till att de personer vi bjuder in till att bli en del av vår familj får all den hjälp de behöver för att kunna göra det och bli välmående och lyckliga individer.

   

  Det blåser hårda vindar i Europa och världen och det är med tungt hjärta jag fruktar för min sons framtid när våra politiska ledares kortsynthet lett Europa till ytterligare ett världskrig där miljoner kommer att dö. De personer som får min röst inför de närmaste 4 åren bör därför vara säkra på att de förstår allvaret i den situation vi befinner oss i nu. Jag ber av samma anledning att du tänker dig för både en och två gånger innan du lägger din röst och jag ber dig att rösta för framtiden och inte för en kortsiktig lösning eller av missnöje. Din familj, liksom min, kommer att få leva resten av deras liv baserat på ditt val.

   

  Tänk dig för och rösta långsiktigt med ditt hjärta.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 18 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...