Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Dagens nyheters betalvägg upprör, men jag har svårt att förstå varför? | jimiwikman.se

  Dagens nyheters betalvägg upprör, men jag har svårt att förstå varför?

  Posted , 101 views, 0 comments

  Idag noterade jag att Jocke blivit upprörd över DN's nya betalvägg som stänger innehållet på Dagensnyheter.se efter 24 timmar och därefter bara kan läsas av inloggade prenumeranter, men jag kan inte riktigt förstå varför?

   

  Att nyhetsmedia stänger portarna är tråkigt förstås, men jag undrar mest varför det tagit så lång tid egentligen? Jocke är kanske mest besviken och jag kan ju förstå varför,men det lät likadant när Spotify kapade sin gratistjänst (inte av Jocke, utan av allmänheten). Idag betalar vi för Spotify eller så har vi hittat andra alternativ och jag ser inte så många som klagar längre.

   

  Att nyhetsmedia nu börjar stänga sina tjänster och kräva betalning känns som det varit på väg länge, men man har varit för feg för att ta steget. Personligen ser jag inget konstigt med att nyheter kostar pengar och jag ser det snarare som generöst att faktiskt tillåta 24 timmars gratisfrossande innan godisburken stänger sig.

   

  Att DN nu stänger portarna på det här viset gör även att de nu måste leverera nyheter som ger tillräckligt mervärde så att de får några som faktiskt vill betala för nätvarianten för det finns en viss risk att om kvaliteten inte är tillräckligt hög så kommer nätvarianten att självdö. Det blir en riktig utmaning för Expressen och andra som förväntas följa DN's väg.

   

  Jag ser inte riktigt varför Jocke med andra blir upprörda även om jag förstår deras frustration att länkar till DN leder till en uppmaning om att logga in eller köpa prenumeration efter 24 immar. Det blir ju lite tråkigt förstås, men alla som är prenumeranter kan följa länken som vanligt och alla andra lär sig med tiden att en länk till DN är inte värt att följa.

   

  Jag tror inte att Jockes förutsägelser om att DN genom detta skulle få problem med återväxt, snarare tvärtom. Vad det gäller demokrati så ser jag inte hur det skulle vara någon fara att nyhetsmedia tar betalt för sin information? Vi klarade oss fint innan Internet och då kostade tidningarna pengar, idag får vi 24 timmar att ta del av informationen helt gratis?

   

  Visst svider det att inte längre få bra nyheter gratis, men vad är 199:-/månad om nyheterna är värda att läsa?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...