Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Aj Posten, den sved...i plånboken och hjärtat. | jimiwikman.se

  Aj Posten, den sved...i plånboken och hjärtat.

  Posted , 117 views, 0 comments

  Det är inte ofta jag får anledning att hytta fingret åt posten, faktiskt tror jag det är först gången, men idag blev jag besviken och kände mig lite lurad...

   

  Jag har beställt en ny dator från Komplett, eller snarare en bunt komponenter som förhoppningsvis ska bli en dator så småningom. Allt har varit perfekt med beställning och leverans, ända tills idag när jag såg en röd varning i spårningen hos posten och en notering att paketen inte kan levereras för det är en privatadress. WTF tänkte jag, mitt företag ligger ju här och det har ju fungerat fint tidigare?! Nåja, ingen skada skedd tänker jag för då hamnar den på Ingarvet hos företagspaketen.

   

  En snabb koll med @arnepaposten visar att det tydligen stämmer att enskilda firmor som inte har ett eget kontor, dvs en registrerad företagsadress, kan inte utnyttja företagspaket. Det låter ju lite skumt för det betyder att majoriteten av enskilda firmor då alltså inte kan använda företagspaket! Nåja, det är väl inte hela världen för som sagt, jag kan ju bara ta bilen upp till Ingarvet ikväll och hämta paketet, eller?

   

  Jag ringer till Posten och kollar vart paketet är och för att se om det går att få paketen hemkörda trots allt. En mycket trevlig dam svarar och dubbelkollar åt mig för att se vad som kan göras. Beskedet kommer som en chock: du kan hämta ut paketen först på måndag efter 16.00...på ICA!  ICA är inte direkt en optimal plats för upphämtning av 20 kilo datorkomponenter i två ganska stora paket för det är en bit att gå till närmaste parkering till skillnad på Ingarvet när parkeringen är utanför dörren.

   

  Trots tappra försök så går det alltså inte att styra om mina paket till Ingarvet eller att få en utkörning, detta trots att jag som företagare beställt företagsmateriell till adressen för mitt företag med företagspaket. Istället ska jag alltså leta rätt på lite bärhjälp och gå ner till matbutiken i centrum där jag ska bära ut paketen till närmaste parkering och själv köra hem mitt paket.

   

  Jag kan inte annat än säga att jag är lite bitter just nu eftersom jag betalat extra för företagspaket och ändå får samma service som om jag beställt som ett vanligt postpaket. Att jag dessutom får hämta ut på ICA och inte på företagscentret är rent ut sagt skandal.

   

  Jag har alltid tyckt bra om Posten för till skillnad från Schenker så levererar dom alltid, men inte den här gången tydligen...så nu kommer min efterlängtade dator att få ligga på något lager i tre dagar innan jag kan hämta ut den och jag har kastat ett par hundra kronor i sjön för att få en frakt som jag aldrig får. Jag har heller aldrig hört talas om att ett företagspaket INTE hamnar på företagscenter...

   

  Nej Posten, den sved...i plånboken och i hjärtat.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...