Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Titans - en ganska annorlunda superhjälte serie | jimiwikman.se

  Titans - en ganska annorlunda superhjälte serie

  Posted , 167 views, 0 comments

  Titans, som finns på Netflix just nu, följer unga hjältar från hela DC Universum, i en ganska mörk och brutal variant på den klassiska Teen Titans franchisen. Serien har en 16 års gräns av en anledning.

  Dick Grayson (Brenton Thwaites ) och Rachel Roth (Teagan Croft ), en speciell ung tjej som besatt av ett konstigt mörkret, blir inblandade i en konspiration som kan ge helvete på jorden. På vägen träffar de den hetlevrade Starfire (Anna Diop ) och kärleksfulla Beast Boy. (Ryan Potter ) Tillsammans bildar de en surrogatfamilj och formar ett annorlunda team av hjältar.

  Karaktärerna är intressanta och storyn, om än lite spretig ibland, är annorlunda. Det blandas mellan mörker och humor på ett hyfsat bra sätt och mellan superhjälte striderna, som är blodiga och våldsamma, så nuddar man vid en del tunga ämnen. Dock blir det inte övertydligt så det känns som man blir påtvingad något.

   

  hawk-and-dove.jpg

  Runt teamet hittar vi även andra karaktärer som involveras i storyn. Bland annat hittar vi kärleksparet Hawk och Dove som är förknippade med Dick Grayson. De porträtteras av Minka Kelly och Alan Ritchson som är riktigt bra i sina tolkningar. Deras historia berör en hel del moraliska gråzoner och förbjudna ämnen.

  Vi hittar även det galna teamet Doom Patrol. Detta är Beast Boys familj som även fått en egen spin off från Titans. Jag har ännu inte kikat på den, men med tanke på hur de presenteras i Titans så kan det vara värt att kika på.

  doom-patrol-1024x576.jpg

  Överlag är första säsongen inte alls så tokig. Dock är den ganska kort med sina 11 avsnitt. Med så många intressanta karaktärer så känns det som serien inte riktigt lyckats fånga upp allt. Det finns väldigt stor potential, men det är ännu lite spretigt när det gäller storyn.

  Säsongen avslutas på ett sätt som känns lite sådär. Det blev ett litet antiklimax och även om säsong två är vidöppet och förmodligen kan knyta ihop säcken på ett bra sätt så kändes avslutningen lite krystad.

  Trots detta så är det en intressant serie som jag kollade på i ett sträck. Den är helt klart värd att se och det är en av de mer vuxna varianterna på superhjälte temat.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...