Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mojin - The Lost Legend | jimiwikman.se

  Mojin - The Lost Legend

  Posted , 169 views, 0 comments

  Mojin - the lost legend från 2015 har jag helt missat. Det är en film baserad på en populär novellserie skriven av Zhang Muye som handlar om en trio med mystiska gravutforskare. Filmen är den första i serien och det har kommit en andra film som jag ska se när jag kan.

  Den berömda gravutforskaren Hu Bayi, Wang Kaixuan och Hu's fästman Shirley Yang bestämde sig för att gå i pension till Manhattan. Efter en förmodad splittring av laget, blev Wang Kaixuan indragen i en affärsuppgörelse för att lokalisera den antika graven av en mongolsk prinsessa. Teamet lockas tillbaka till sitt ursprungliga yrke av en mystisk affärskvinna / kult ledare Ying Caihong som vill att de ska hitta den antika graven av en mongolsk prinsessa. De lär sig så småningom att det hon verkligen vill ha är att ha en berömd artefakt som kallas Equinox Flower som påstås ha befogenhet att höja de döda.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mojin:_The_Lost_Legend

  Mojin - the lost legend har en liten ojämn rytm där den börjar i full fart, får en ganska slö period som känns som en kort transportsträcka för att sedan köra fullt ös resten av filmen. Karaktärerna får inte så mycket utveckling, men det fungerar ganska bra ändå. Vi får ett par tillbakablickar som ger den bakgrundshistoria som behövs, även om det inte alltid är klart hur det är relevant på en gång.

  Storyn är helt ok, även om jag hade velat förstå mer om Mojin och så klart artefakten som kallas Equinox Flower. Dessa saker hanteras lite hastigt, vilket är lite synd. Förhoppningsvis så får vi lite mer bakgrundshistoria i Mojin: The Worm Valley som kom 2018.

  Vill du ha en avslappnad film med en hel del humor med spänning på typisk Indiana Jones manér, ja då är den här filmen inte alls så tokig faktiskt!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...