Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • WordPress räcker inte ända fram… | jimiwikman.se

  WordPress räcker inte ända fram…

  Posted , 98 views, 0 comments

  Jag älskar Wordpress, det är ett förhållandevis enkelt CMS system med bra dokumentation och ett ganska aktivt community, men på många sätt så när inte Wordpress ända fram...

   

  Wordpress är för mig världens bästa CMS, dvs det hanterar innehåll på ett fantastiskt sätt, men när det gäller att skapa gemenskap och interaktivitet...ja då faller Wordpress platt på ansiktet. "Men buddypress finns ju!" skriker säkert en del nu och jag kan bara säga...snälla nån, säg att du skojar? Buddypress, liksom mycket av det som är Wordpress är tekniskt nördigt och jobbigt att försöka jobba med och i slutändan så blir det aldrig helt 100% ändå.

   

   

  Jag har gett mig på Buddypress ett halvdussin gånger och alla gånger har resultatet blivit samma:

  - "Jag vill att det ska ska se ut så här, går det?"

  - "Visst, du behöver bara koda om hela Buddypress! ...just ja, en del designändringar måste du göra i plugin koden också, ha så skoj!"

  Även med Buddypress så känns Wordpress osocialt och klumpigt. Ändå så är det ett av få sätt att ge någon form av social interaktion för Wordpress som är så dålig att dom flesta verkar välja att lägga in externa kommentarsfunktioner som Disqus, trots deras brister, för att få någon form av feedback på det man skriver.  Funktionerna för skapa vänlistor, direkta meddelanden och diskussioner och Buddypress känns inte särskilt lockande eller väl genomtänkta utan mer som lite extra krimskrams på en för övrigt perfekt publicerings plattform., eller ja...nästan perfekt.

   

  Wordpress lider nämligen av ett glapp mellan dom traditionella typerna av innehåll och custom post types som introdcerades med full kraft vid releasen av Wordpress 3.0.  Eftersom custom post types inte egentligen är varken poster eller sidor så behövs det nya funktioner för att använda dom på rätt sätt och där ligger det ett litet glapp idag.   Custom posts types styrs nämligen av inställningarna av hur många poster du vill ha per sida och det är inte helt lätt att hitta kod för att dels ge paging för custom post types och dels att ändra antalet inlägg per sida.

   

  Custom post types var det bästa tillägget till Wordpress på länge, men det behöver en revision till eller två innan det blir riktigt användbart. Taxonomy likaså och där har jag inte ens hittat någon kod alls för hur man ändrar antalet inlägg eller lägger till paging....tips på bra beskrivning hur man gör det mottages med tacksamhet!

   

  Varför Wordpress inte lägger lite fokus på social interaktion är för mig lite märkligt med tanke på åt vilket håll internet rör sig och vilka användningsområden som Wordpress faktiskt har. Jag vet att jag vill ha diskussioner med  mina läsare och jag vill veta mer om dom än bara en epostadress och hemsida. Jag vill skapa en relation med mina läsare, jag vill se vad dom gillar och inte gillar, jag vill att dom ska tycka att det är kul och intressant att dels interagera och dels att faktiskt bli medlem på min blogg eller webbplats.  Där räcker inte Wordpress hela vägen...faktum är att wordpress inte ens är med på resan alls.

   

  Så, jag hoppas att Wordpress ska tänka till lite i framtiden och se vart Wordpress är på väg och hur man ska komma dit. I ärlightens namn skulle jag gärna vara delaktig i den processen, men jag finner utvecklingsarbetet oorganiserat och förvirrande (seriöst...utveckling via mailinglista?), vilket är ytterligare en märklig aspekt av Wordpress. Är det väldigt svårt att sätta upp ett riktigt system för utveckling? Det skulle ju faktiskt räcka med ett ordentligt forum (VB, IPB...) och vill man vara riktigt duktig kan man sedan flytta över det som ska göras i en projektmanager som Active Collab? Bugtracking kan göras i direkt anslutning till forumet, liksom sätta upp ett chatrum.

   

  Så, nu när jag klagat lite på Wordpress så ska jag sätta mig ner och fortsätta bygget med IP.Content, ett system som har alla sociala aspekter och bra funktioner för att verka som ett CMS, men som saknar bra dokumentation. Aldrig får man vara riktigt nöjd :)

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...