Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Wordpress Design | jimiwikman.se

  Wordpress Design

  Posted , 185 views, 2 comments

  Inatt har jag börjat bygga om bloggen i förberedelse för Mortfiles VX. Första skedet att försöka lista ut var koden ska ta vägen och hur jag ska få ett utseende som jag vill ha är på god väg och jag ska nu börja luska i vilka plugin jag ska använda innan jag går vidare. Tyvärr visade det sig inte vara så enkelt som jag först trodde eftersom wordpress har en av dom värsta CSS filerna jag har sett och för att wordpress har, av outgrundlig anledning, valt att lägga allt i siderbar i ul och li taggar, inklusive h2 taggar. Inte några större problem egentligen och genom sidebar.php kan man ändra utseendet ganska lätt, trodde jag.

   

  När jag sen aktiverade wordpress nya funktion med widgets så sprack allting. sidebar.php verkar inte längre gälla för widgets aktiverade layouts och helt plötsligt hade jag massor med nya klasser som inte hade något som helst stöd i CSS och till och med ul/li taggarna blev knasiga och obegripliga. Efter ett par timmars slit gav jag till slut upp och återställde allt till orginal filer igen. Jag är helt klart besviken på wordpress för närvarande.

   

  Däremot fick jag dom olika plugins som jag ville ha dom, även om dom layoutmässigt inte blev tillfredsställande då jag spenderade mest tid med den förgymmade sidomenyn. Efter en del testande kom jag fram till vilka plugins jag vill använda och fastnade till slut för inte mindre än 17 stycken(!). Dom flesta lägger till funktioner som ökar interaktiviteten för besökarna (som betyg, skicka till en vän, skriv ut, antal besök och digg funktioner), men även en del i bakgrunden för bättre kontroll, eller bättre funktioner för bloggen (tex SEO mod, cloud widget, captcha skydd, akismet mot spam, enklare hantering av kommentarer och sociala bokmärken). Några av dessa kan ni redan se här, men det blir en del nytt också.

   

  Så fort jag hinner ska jag ge wordpress en andra chans och bygga om layouten igen nu när jag vet vad jag kan förvänta mig, men först har jag ett par projekt som ska avslutas.

  User Feedback

  Recommended Comments  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...