Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Vad fan hände egentligen under 2010? | jimiwikman.se

  Vad fan hände egentligen under 2010?

  Posted , 93 views, 0 comments

  2010 var året då allt förändrades, men ändå var precis som förut. Ny inriktningar i såväl liv som karriär och så sjukdommar förstås...

   

  2010 var ett händelserikt år minst sagt för mig med ganska stora förändringar på framförallt studiesidan och företagssidan. Jag började året som dom senaste åren med en sväng ner i sjukträsket tack vare dagis och sedan gjorde jag en helomvändning med studierna och bytte program, mitt i skolåret.

   

  Jag fick godkännande att byta från Systemvetenskapliga programmet till det nyformade Grafisk Design programmet som ligger lite närmare mitt hjärta. Jag kastades rakt in i den grafiska världen och snubblade lite på terminologin eftersom jag hoppade över ett halvårs utbildning som förbereder en för dom kurserna.

   

  Jag fick arbeta med InDesign, skapa företagsprofiler, moodboards och göra en redesign på tidskriften Hälsa. Samtidigt så läste jag foto, vilket helt har förändrat min syn på världen, och sedan parallellt med det Nätjuridik.

   

  Under våren så började den stora invandringen av bloggare från kanske framförallt Spotlife och mitt deltagande på Twitter började långsamt få någon slags struktur, vilket gav resultat i form av nya kunder.

   

  Mortfiles NX var i full planeringsfas och jag knåpade kod och försökte lösa komplicerade problem för att få nya Mortfiles som jag ville ha den, men hur jag än klurade så blev det aldrig riktigt bra. Wordpress är helt enkelt inte anpassat för communities eller som fullfjädrat CMS och det var dom funktionerna som var viktiga för mig. Det såg hopplöst ut..

   

  Sommaren kom och med den en drös sommarkurser där jag till slut fick byta ut en kurs på grund av orimliga arbetsuppgifter i förhållande till behållningen. Jag tappade också helt hoppet om att kunna bygga Mortfiles NX med wordpress och såg mig om efer nya alternativ. IPB lanserade sina nya produkter och vips så var valet enkelt igen.

   

  Hösten präglades av vansinnigt mycket arbete, politik på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt det och ett ganska annorlunda deltagande när det gällde skolarbete. Självklart klämde vi in lite dagissjuka samtidigt och jag kollapsade i lunginflamation och 42 graders feber.

   

  Den oväntade anstorminingen av arbete gav en viss positiv skjuts i företagets skattkista och efter mycket velande och frustration över orimliga priser från Adobe så köpte jag äntligen in CS5. Jag passade också på att göra en rejäl omstrukturering av kontoret och köpte in mjukvara till Mortfiles NX som nu såg ut att bli verklighet.

   

  I oktober tog jag beslutet att ta Mortfiles hela vägen och sätta upp mål för att kunna leva uteslutande på Mortfiles inom 2 år, dvs lagom tills jag tar examen fråm Grafisk Design. I november kroknade junior in...igen. Den här gången med vattkoppor och salmonella, vilket ställde till det ordentligt med all planering, även om jag börjar få viss rutin på sjukdom vid det här laget.

   

  Jag lämnar nu 2010 bakom mig och fokuserar på 2011 som kommer att blir så oerhört mycket tuffare än 2010, om det nu ens är möjligt...

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...