Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • The future so bright I got to wear shades - Mortfiles i framtiden | jimiwikman.se

  The future so bright I got to wear shades - Mortfiles i framtiden

  Posted , 92 views, 0 comments

  Nu när anställning på Brightstep är klart så är det dags att fundera på framtiden, speciellt när det gäller Mortfiles och den här webbplatsen, och framtiden ser ljus ut.

   

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2011/11/mortfiles1.jpg">mortfiles1.jpgInskrivet i mitt anställningsavtal står det att jag får behålla webbhotellet på Mortfiles, men vad ska jag göra med resten av Mortfiles? Planen har ju hela tiden varit att skapa en plattform för mitt designarbete, men nu kommer ju det inte längre att vara aktuellt i egen regi. Så vad ska vi hitta på i framtiden?

   

  Lyckligtvis är det inga problem att hitta på nya användningsområden för Mortfiles och planerna har funnits där ett tag redan, men inte riktigt kunnat genomföras eftersom det skulle ta fokus från affärsverksamheten. Nu kan jag istället låta mina galna idéer flöda! Det första som kommer att ske är en systemuppdatering av IPB sviten och sedan en designuppdatering innan det är dags för godbitarna. Tanken är att samla lite resurser och skapa ett community runt webbutveckling och sociala medier. Bland annat blir det ett par databaser över twitteranvändare, länkar, bloggar och olika former av resurser, men också ett kalendersystem för evenemang och lite annat smått och gott.

   

  Den nya designen blir likt den gamla, men med några mindre ändringar. Bland annat så blir footern lite annorlunda med stor fokus på Mortfiles medlemmar och headern blir mer strömlinjeformad och med en lite annorlunda upplägg direkt under. Jag ska se hur det nya upplägget kommer att bli på en testsektion först, men jag tror det kan bli riktigt bra.

   

  Det här webbplatsen kommer också att få ett nytt ansikte under 2012 eftersom den nuvarande layouten var något av en nödlösning eftersom jag inte hade tid att bygga något nu i höst. Här kommer jag att ge fullt utlopp för kreativiteten i Wordpress och jag har en hel del tankar om vad jag vill göra här framöver.

   

  Skillnaden mellan Mortfiles och jimiwikman.se kommer att bli att Mortfiles blir mer affärsinriktad och riktad mot community medan jimiwikman.se blir en mer personlig sida med fokus på det som intresserar mig och vad som händer i mitt liv.

   

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 4 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...