Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Telenor delar spansk hybris och vill ha extra betalt av Google | jimiwikman.se

  Telenor delar spansk hybris och vill ha extra betalt av Google

  Posted , 131 views, 0 comments

  Tre stora Telecombolag i Spanien (Telefónica), Tyskland (Deutsche Telekom) och Frankrike (France Telecom) fick hybris för lite drygt ett år sedan och nu är det alltså Telenors tur att sätta på sig dumstruten.

   

  Det var i april förra året som dom tre Telecombolagen började yra om att det vore rimligt att Google med flera betalar extra eftersom deras tjänster användes mycket i deras nät. Nu vill alltså Telenor ha en liknande avgift med motiveringen att normännen tittar på så mycket video i sina mobiltelefoner och över mobilt bredband...

   

  – Vi tvingas förhålla oss till en helt okontrollerbar trafik. Det betyder att vi måste överinvestera i nätkapacitet för att vara på den säkra sidan. Frågan blir då: Var ska vi hämta pengarna. Om inte systemet ändras måste det antingen till en drastisk prisökning för kunderna eller så kommer bara de stora operatörerna, som har möjlighet att investera, att överleva, säger Telenors teknikchef Rolv-Erik Spilling till Dagens Næringsliv.

   

  Jag förstår inte vilken verklighet som dom här personerna som får dom här hjärnsläppen lever i? Är det någon slags makttripp man går på eller är man så helt uppe i det blå att man helt tappat logik och moral? Med tanke på att det är Telenor vi pratar om så är det väl ganska troligt...jag hyser inga varma känslor för Telenor kan jag villigt erkänna.

   

  För mig så låter kråksången ganska bekant eftersom det är samma gnällande som webbhotellbranschen gick igenom för 5-10 år sedan när det blev uppenbart att det inte går att ha webbhotellpaket med obegränsad bandbredd eller obegränsat webbutrymme. Idag är det ett säkert tecken på att webbhotellet inte vet vad dom håller på med eller att det är ett skojarföretag bakom fasaden.

   

  För mig så är det ganska enkel logik att om du säljer en tjänst till en kund och inkomsten inte täcker kostnaderna för tjänsten så måste man höja priset. Det funkar inte att låtsas ha en billig tjänst och sedan försöka tvinga någon annan att betala för att få leverera tjänsten till kunden. Det är extra korkat om den tjänsten är den som kunderna använder mycket för om den tjänsten försvinner ur utbudet så blir ju det man försöker sälja mindre värt för kunden och då går kunden någon annanstans.

   

  Så Rolv-Erik, ni är inte tvungna att förhålla er till okontrollerad trafik, ni är tvugna att se till att ni har en affärsmodell som är ekonomiskt försvarbar genom att kostnaderna är lägre än inkomsterna och det kan ni bara få genom reglerade paket. Kanske är det er oheliga allians med Telefónica som får er att börja hjärnfjärta, men det är dags att vakna upp nu och se vad som händer i världen och inte bara i konferenslokalen med dom andra "höjdarna".

   

  Obegränsade paket är orimliga och ni får helt enkelt skylla er själva om ni är så jävla dumma att ni tror att kunderna inte kommer att använda trafiken i allt högre grad för varje dag som går. Det kallas utveckling och att vara lyhörd till kundernas behov, något som aldrig varit Telenors starka sida kan man lugnt säga.

   

  Skärp er Telenor och sätt er i skolbänken så ni kan plugga affärslogik bas iallafall istället för att kläcka ur er dumheter som verkar ligga decennier tillbaka i tiden rent tankemässigt.

   

  Fler som ryter:

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...