Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Steve Jobs 1955 - 2011: När en visionär och gigant tystnar | jimiwikman.se

  Steve Jobs 1955 - 2011: När en visionär och gigant tystnar

  Posted , 103 views, 0 comments

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2011/10/t_hero.png">t_hero-600x547.png

   

  Idag vaknar jag till beskedet att Steve Jobs har avlidit och även om jag aldrig träffat mannen eller hyst några större känslor för Apple, det företag som Steve Jobs byggt upp från ingenting till en världsledande industri, så känns det ändå i hjärtat.

   

  Steve Jobs är för mig förknippat med Macintosh, David mot Goliat, som under några år kämpade tappert mot Microsoft och skapade en subkultur av hardcore nördar och sedan nischade in en hel industri av reklammakare och designers. På många sätt är just Macintosh förknippat med just Photoshop och design, vilket är precis vad jag idag jobbar med dagligen och därför känns det tragiskt att en av dom mest synliga och omtyckta giganterna nu lämnat oss i förtid.

   

  Länge var jag motsträvig mot den ibland fanatiska Apple kulturen och jag är ännu inte någon stor Apple fan, även om jag äger såväl iPhone som iPad och har planer på att skaffa en Macbook, men jag har alltid gillat Steve Jobs. Han föreföll alltid vara en visionär, en drömmare med fokuset att få sina drömmar bli verklighet. Han symboliserar också på något sätt tanken att allt är möjligt bara du aldrig ger upp. Apple var för dom allra flesta utdött i mitten på 90-talet, men trots det är dom idag ett av världens mest framgångsrika företag.

   

  Att Steve Jobs avlider av cancer känns extra hårt eftersom en an dom mest betydelsefulla människorna i mitt liv, min farmor, avled av cancer och den smärtan släpper aldrig riktigt. Så i ett enda slag så river beskedet upp många minnen och jag får känslan av att en del av min barndom dör tillsammans med Steve Jobs.

   

  Mina tankar går till Steve Jobs familj i deras stund av sorg. Jag och tusentals andra delar sorgen även om vi aldrig kände mannen Steve Jobs.

   

  En visionär och gigant har tystnat.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 11 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...