Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Skype kan åtalas i Frankrike och tvingas registrera sig som telecomoperatör | jimiwikman.se

  Skype kan åtalas i Frankrike och tvingas registrera sig som telecomoperatör

  Posted , 107 views, 0 comments

  Franska telekommyndigheten Arcep har alltså kallat Skype till åklagarförhör i Paris med anledningen att Skype inte uppfyllt Frankrikes krav på att registrera sig som telecomoperatör.

   

  Det är inte Skypes röst- och videotjänster över internet som myndigheterna vill dra inför domstol, utan tjänsten Skype Out som är Skypes tjänst för att kommunicera med mobil och fasta telefoner. Enligt Acrep så är Skype Out att betrakta som en elektronisk kommunikationstjänst och därför så måste Skype, enligt landets lagar, registrera sig som telecomoperatör.

   

  Om Skype tvingas registrera sig så betyder det att de måste kunna hantera nödsamtal och möjliggöra laglig avlyssning av trafik. Skype, som nu ägs av Microsoft har enligt Acrep flera gånger blivit ombedda att registrera sig, men utan gehör vilket är anledningen till att man nu har kallat till åklagarförhör.

   

  På många sätt är detta ett märkligt fall, men med tanke på hur Frankrike agerat tidigare mot exempelvis Google där de begärt att Google ska betala för "sin" trafik i franska fiberlinor så är jag inte direkt förvånad. Det ska bli intressant om Skype tvingas att registrera sig för då kommer det att sätta andra aktörer inom röstkommunikation över internet i fokus.

   

  Idag så säger Acrep till exempel att Google Voice inte har en tillräcklig stor kommersiell bas i Frankrike för att betraktas som en telekomoperatör, men det lär det bli ändring på om det blir en fällande dom mot Skype tror jag.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...