Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Så många planer, så lite tid! | jimiwikman.se

  Så många planer, så lite tid!

  Posted , 165 views, 0 comments

  Planeringen inför omarbetningen av den här webbplatsen går på högvarv och jag har så många bloggposter som snurrar i huvudet just nu, men hur ska jag hinna med alla planer som jag vill sjösätta?!

   

  Omarbetningen av jimiwikman.se är sjösatt och jag ska nu göra den stora tekniska utmaningen att slå ihop bloggen på Mortfiles.se och den här bloggen. Först ska den här bloggen konverteras till IPB och sedan ska databaserna slås ihop är det tänkt och det blir den riktigt stora utmaningen med nya systemet. Sedan ska alla bloggposter optimeras och jag måste gå igenom alla bloggposter och kolla så de fungerar som de ska.

   

  Den nya varianten av jimiwikman.se kommer att bli helt otroligt spännande och jag har börjat klura lite på vad jag faktiskt ska ha här och vad jag behöver sätta upp egentligen. Det blir en hel del kan man säga och just nu så njuter jag av att planera alla tekniska aspekter och försöker hitta rätt när det gäller designen.

   

  Det nya systemet blir baserat på IPB (http://invisionpower.com/) vilket betyder att det kommer att bli ett helt nytt fokus på sidan som idag är fokuserat på innehåll och inte delaktighet. Medlemskap blir betydligt viktigare på nya sidan och jag ska göra mitt bästa för att det ska bli extra kul att bli delaktig på sidan. Bland annat så betyder det en rejält utvecklad medlemsprofil, möjlighet att knyta Twitter och Facebook till medlemsprofilen och självklart ett internt meddelandesystem mellan medlemmar.

   

  Vid nylanseringen så kommer det att bli en ganska avskalad upplevelse med grundläggande funktioner. Det är för att jag vill få ut systemet så fort som möjligt så jag kan börja jobba med det. I framtiden har jag dock stora planer, som alltid.

   

  Just nu så ligger bloggen självklart på kartan för första releasen och jag kommer att tillåta vissa personer möjlighet att gästblogga i egna bloggar. Forumet ligger självklar med också liksom en avancerad nedladdningsfunktion som kommer att fyllas med olika godsaker. En kalender för bland annat spännande events och ett antal databaser ligger också med i första releasen.

   

  När det gäller databaser så kommer det att finnas en databas över mina utbildningar, en projektdatabas och troligen ett galleri av något slag. Jag planerar en databas över videofilmer av olika slag, både mina egna och som en katalog över intressanta instruktionsfilmer. En databas över Twitteranvändare och möjligen en databas där du kan skapa listor med twitteranvändare (Follow Friday tex) finns också som någonting man kan tänka sig.

   

  Jag funderar på om jag ska bjuda in ett antal personer som får möjlighet att få testa det nya systemet innan det går live och erbjuda en del förmåner på nya sidan. Jag ska utveckla lite till först så får vi se om någon faktiskt kan tänka sig att bli en testperson. Frågan är också vilka fördelar som man kan tänkas vilja ha som kan göra det intressant att faktiskt bli testpersoner? Har du några förslag?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 12 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...