Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Projekt Tolfesbo - Wordpress projekt | jimiwikman.se

  Projekt Tolfesbo - Wordpress projekt

  Posted , 90 views, 0 comments

  Imorgon är det dags att bygga en ny webbplats för Tolfesbo.com baserad på Wordpress och jag tänkte skriva ner hur jag går till väga med olika delar eftersom jag kommer att bygga på Wordpress 3.0 och det är en del nya saker att leka med.

   

  Tolfesbo II ska bli en avskalad och enkel webbdesign där dom egentliga utmaningarna kommer att bli att få Wordpress att göra som jag vill och skapa en enkel miljö för kunden att hantera innehållet.  Jag kommer att utgå från nya temat Twenty Ten och använda mig av Custom Post Types plus Post Thumbnail tillsammans med en del plugins enligt följande.

  Index sidan

  Indexsidan ska vara avskalad med header och footer och sedan en kolumn med text som kunden ska kunna styra själv (content) och sedan ett bildspel som visar ett par stämningsbilder. Bildspelet kommer att använda sig av VSlider som är enkel att jobba med.  Headern kommer att använda sig av en egen meny som kopplas till Twenty Ten så att kunden själv kan ändra som hon vill och sedan ska en logga ligga till vänster, i linje med menyn.

  Kollektion

  Kollektionssidan kommer att få en egen template och jag skapar en egenPost Type för kollektionsinnehållet. Istället för en lista med poster så kommer jag att använda Post Thumbnail så att varje inlägg visas som en bild med titeln under. Bilderna kommer att ligga sida vid sida med hjälp av float.

   

  Varje inlägg kommer att använda ytterligare en template som kommer att ha själva innehållet i vänsterspalt och sedan Post Thumbnail i fullformat till höger. Under innehållet (content) till vänster lägger jag till gallery taggen så att kunden lätt kan lägga till ytterligare bilder på produkterna. I nästa steg ska vi lägga in beställningsfunktioner också.

  Sidorna

  Övriga innehållssidor kommer att ha pages.php som mall och här blir det liknande design som index och kollektsionssidorna med texten till vänster och Post Thumbnail i fullformat till höger.

  Ã…terförsäljare

  Ã…terförsäljare får också en ny Post Type så det går snabbt och lätt att hantera återförsäljare.  En ny template för återförsäljare skapas också.

  Bloggen

  Eftersom Ã…terförsäljare och Kollektion kommer att använda egna Post Types så kan inlägg användas för ren bloggning och där ska jag se vad kunden vill ha och om bloggen är önskvärd i första designvågen alls.

  Så ser planen ut

  Så ser planen ut för morgondagen och jag har tänkt att jag ska uppdatera med mer utförlig information och sedan beskriva lite hur jag lägger till Post Types, hämtar ut informationen och lite sånt om det är något som kan vara intressant tillsammans med lite bilder på resultatet. Tanken är att jag ska vara klar med designen tills på Fredag om allt går som det ska.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...