Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Programmering allt viktigare i framtiden | jimiwikman.se

  Programmering allt viktigare i framtiden

  Posted , 92 views, 0 comments

  I takt med att nätet utvecklas så ökar kraven på webbdesigners och det blir mer och mer vanligt att traditionell HTML/CSS kodning rör sig mot programmering.

   

  Om du som jag jobbar med webbdesign och kodar själv så har du troligen stött på både en och två gånger hur programmeringskomponenter smyger sig in i CSS filerna och hur programmering börjar bli nästan ett krav för att kunna bygga något mer interaktivt än ett HTML vykort på nätet.

   

  Ord som dynamisk CSS dyker upp med jämna mellanrum och olika skript trycker in php variabler och arrayer direkt in i CSS styrfilerna samtidigt som framtidens CSS3 blir mer och mer komplexa. HTML5 tar kodning till helt nya nivåer genom att introducera javascriptliknande funktioner och matematiska beräkningar som för mig som gammal HTML kuf tycker känns lite främmande faktiskt.

   

  Idag är statiska webbplatser nästan en utdöende form av design och det ska vara Content Management Systems (CMS) som Wordpress eller Joomla till allt samtidigt som besökaren ska kunna interagera direkt på webbplatsen. Jag undrar om det är anledningen till att HTML och CSS rör sig bort från kodning till programmering? Är det utvecklarna som påverkar utvecklingen av den här typen eller är det bara en naturlig utveckling?

   

  När jag började koda webbplatser i mitten på 90-talet så var HTML enkelt och lätt att komma in i och när CSS började bli intressant på 2000-talet så hade det också en låg inlärningströskel. Idag börjar den tröskeln få ett lite större ingångssteg och frågan är om det är positivt eller negativt? Ã… ena sidan så betyder det att färre kommer att börja bygga sina egna sidor och sedan går vidare till att bli webbdesigners, men å andra sidan så betyder det kanske att det inte längre är alla och hans moster som kallar sig för webbdesigners i framtiden, något som kan betyda lite bättre status för webbdesigners och färre kommentarer om hur "min kusins grabb kan bygga hemsidor för 300:-".

   

  Så vad tror du? Är utvecklingen bra eller dålig och vad kan det bero på?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 5 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...