Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Har du hört talas om Twingly? | jimiwikman.se

  Har du hört talas om Twingly?

  Posted , 100 views, 0 comments

  Vad är Twingly?

   

  Twingly är en pingtjänst och bloggsökmotor som knyter samman större mediesajter med bloggosfären. Vi ger nyhetssajter möjligheten att länka tillbaka till de bloggar som kommenterar deras artiklar.

   

  Källa: Twingly.se

   

  Enligt den något luddiga informationen som jag hittat om twingly och resultaten utav deras tjänster så verkar det lovande, men jag har inte riktigt förstått hur tjäsnten fungerar eller på vilket sätt mediasajterna länkar tillbaka till en eventuell bloggpost. Intressant är det dock eftersom IDG.se nyligen slutit avtal med Twingly och det ger mig lite godsaker att testa den här tjänsten med. I en artikel på IDG.se förklarar Lisa Bjerre nyttan med att sluta avtal med Twingly:

  Twingly är en briljant tjänst som på ett smidigt sätt kopplar samman bloggosfären med media. Den skapar mervärde för läsarna och sätter olika artiklar i ett sammanhang, säger Lisa Bjerre, projektledare och beställare på IDG. För oss är det ett sätt att bli mer delaktiga i bloggvärlden, som är en viktig del av det nya medialandskapet. Vi driver också egna bloggar på förlagets sajter. Nu blir blogglänkar nästan lika viktiga som våra sajters övriga länkar.

   

  Läs hela artikeln 

  Nu ska jag hålla lite mer koll på intressanta artiklar på IDG.se och testa den här tjänsten på allvar, men självfallet ligger fokuset fortfarande på Mortfiles och webbutveckling som vanligt. Jag återkommer med resultat när jag har något att visa upp, men tills dess vill jag gärna höra om du har erfarenhet eller information om Twingly eftersom jag gärna lär mig mer om den här tjänsten.

   

  Uppdatering: Twingly fungerar ganska smidigt efter ett par försök, även om alla länkar inte dyker upp av någon anledning (troligen mitt fel). På dom media sidor som Twingly har som kunder finns det ett Twingly fält på sidan där dom bloggar som länkat till artikeln finns listade. Enligt Webbsnack så verkar det som att IDG har lagt till Twingly med AJAX, vilket innebär att länkarna tillbaka inte tas upp av sökmotorerna och därmed är mindre värde ur SEO synpunkt.

   

  Twingly är en intressant tjänst som jag hoppas ska utvidgas mer i framtiden så den kan utnyttjas ännu mer. Exakt hur många mediasajter som nyttjar Twingly är svårt att säga eftersom den informationen inte finns på deras egen hemsida såvitt jag kunnat se och det är enbart genom externa källor man kan se vilka som har lagt till Twingly's tjänst. Till exempel SvD och DN.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...