Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Ajour, nyhetsfenomenet som kom av sig | jimiwikman.se

  Ajour, nyhetsfenomenet som kom av sig

  Posted , 111 views, 0 comments

  ajourlogga.jpg

   

  Ajour, nyhetsfenomenet som skapade lätt hybris och som sedan landade med ett meh har fortfarande svårt att locka mig, trots mycket bra material skrivet av riktigt duktiga skribenter, och anledningen ligger för mig i designen.

   

  ajour.png

   

  Jag sitter ibland och stör mig på att innehållets struktur är så varierande, samtidigt som jag tycker det ger en viss kaotisk charm. Frågan är om jag inte skulle uppfatta formen bättre om det fanns någon form av standard för hur artiklarna utformades. Till exempel så tycker jag alltid att det är skönt med en ingress i fetstil som gör det lättare för mig att ta ställning till texten nedanför, något som förekommer ibland på Ajour, men oftast är det liten om ens någon utmärkning av ingressen, vilket återigen kräver mer av mig som läsare.

   

  På samma sätt så känns listningen av artiklar kaotisk och ostrukturerad med olika längd på texterna som ska leda in på artikel sidan och det blandas friskt med bilder, videofilmer osv. Dessutom ligger det små gråa "kluttar" här och där som jag förstår ska vara en annan typ av artiklar på något sätt, men som är utformade så att det ser ut som faktarutor snarare än nya enheter. Här skulle Ajour verkligen kunna lysa med ordentlig struktur och med tydlig markering av artiklarna som sedan kan locka mig till vidare läsning. Jag skulle kunna gå vidare med flera exempel på hur designen påverkar Ajour negativt, men jag tror att det är enklare att summera med: gör om, gör bättre.

   

  Ajour som fenomen har potential, stor potential. Jag gillar tanken bakom hela projektet och jag respekterar personerna som står bakom Ajour, men om Ajour ska bli den framgångssaga som jag hoppas så måste dom sätta sig ner och fundera på om Ajour ska vara ett nyhetsflöde i form av en stilig RSS läsare eller en attraktiv nyhetstjänst. Vill Ajour bli en nyhetstjänst så är mitt råd att titta på vilka det är man skriver för och sedan fundera på hur dessa människor konsumerar information och nyheter, till exempel genom att läsa boken Myter och sanningar om läsning och liknande.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...